Marbre Posted October 11, 2021 Share Posted October 11, 2021 Hei Hadde et trist uhell der 7 ryper fra frysern ble liggende igjenn på gulvet i en pose etter omorganisering. De har da tinet i romtemperatur og ligget der i drøyt 2.5 døgn. Lukter nå soppas vilt at jeg nesten syns det er i overkant. Noen som har vært borti noe slikt? Skal jeg gamble på å fryse de på nytt? Bør jeg være skeptisk på om de kan spises? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tikka 512 Posted October 11, 2021 Share Posted October 11, 2021 Hva er romtemperaturen? Er det en kjeller med 12 grader så var de sikkert ikke tint før etter 36 timer. Eller??? Da kan de sikkert klare en dag til i kjøleskapet. Kanskje??? Det er bare å invitere gjester som ikke er vandt med viltkjøtt. Det er ikke mye som har så mye viltsmak som bedervede ryper, brunstig reinsdyrbukk og vomskutt elg. Jeg vil også benytte anledningen til å sitere dyrlegen i Flekkefjord, som under krigen fikk spørsmålet om det gikk an å spise ei syk ku. "Viss det er godt nok kokt og stekt, så kan du spise det om det så er Fanden selv." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marbre Posted October 11, 2021 Author Share Posted October 11, 2021 Heller en plass mellom 15 og 18 grader, og de er godt tint. Kan jo eventuelt bekrefte/avkreft om tint rype ikke kan fryses på nytt. Har laget mye rype opp gjennom men ikke vært borti lukt som dette. Kan ikke si det lukter rottent heller, bare veldig vilt kanskje. Siste alternativ er å spise de torsdag/fredag, i fare for å servere dårlig mat. Rykter tilsier de tåler å ligge romtemperert i dagesvis men skriver her for høre om noen har erfaringer rundt dette. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakoen75 Posted October 11, 2021 Share Posted October 11, 2021 Stek en bit i panna og lukt og smak på det. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.