Jump to content

Tilpassing av kolbe?


Slitern

Recommended Posts

Diverse børsemakere reklamerer for montering av kolbe som er justerbar både i høyde/side.
Det er jo mulighet for å få en annen kolbekappe også tykkere/tynnere.
Silikonpader av forskjellig tykkelse kan du også få, samt "sokker" du trer på kolben.
Dersom du nettopp har fått ny hagle bør du vel skyte litt med den før du foretar noen endringer, men justerbar kolbe kan jo monteres uansett. Kanskje du trenger den senere også dersom du legger på deg evt. går ned i vekt.
Svarer helt på generell basis her - vet ingenting om deg som person/skytter/jeger.

Link to comment
Share on other sites

Du har feks TSK og Ergosign stokker som er endel brukt på konkurranse våpen. De koster 20-30 000 avhengig av konfigurasjon (om ikke de har steget voldsomt siden jeg handla). Evt har du og Gunstock i Alta eller Våpen og Skjeftespesialisten på Arneberg om du vil ha "vanlige" stokker. Snakker fort 15 000+++ for en stokk da har jeg skjønt.  

 

 

Edited by Retsub
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

1481097015_Hstvinter20-21358.jpg.66a4c8b5aa6653c60ecc6560d4653302.jpgOm stokken er for høy eller for kort, så kan man med noen små enkle grep både pusse ned og forlenge en stokk rimelig enkelt. Ved for lite cast off kan man også pusse av stokken, men ved for mye cast off blir det mer utfordrende.. 

 

Kjøpte her for knappe 3 år siden en Flodman med både for høy, og litt for kort stokk. Castoff var i midlertid spot on for min del. Jeg pusset ned kolbekam mellom 3 til 4mm jevnt med pussemaskin og sandpapir, startet med 80papir, gikk så etterhvert over på 240papir før jeg til slutt pusset godt over med 1000papir før ny olje ble smurt på stokken. Pusset ned hele stokken med unntak av nettskjæring og foran pistolgrepet med 1000papir. Stokken ble i tillegg forlenget med 15mm etter at jeg tok av en gammel "stygg" kolbekappe, satte inn en 8mm rød signaturstripe i vinylplast, og tilpasset deretter en 25mm kolbekappe kjøpt til en Beretta en gang som jeg hadde liggende. Så ble da stokken smurt inn x-antall ganger med Scherell's schaftöl dunkel. Tenker det ble et helt ok resultat til en ganske så rimelig penge..       

 

Edited by Berettagrouse
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...