Jump to content

Jakttider stokkand


Fesk å jakt

Recommended Posts

Jeg tror du blander kortene litt her. Jaktidsrammen for stokkand (og andre jaktbare gressender) er 21. august-23. desember. For å jakte lovlig må du ha tillatelse fra grunneier eller kjøpe kort fra et sameie, en JFF-forening, etc. På sjøen (dvs. en viss grense fra land) er jakta fri, kf. Viltloven §32: "Mot hav og fjord går grunneiers rett til jakt og fangst så langt som landet ligger tørt. Utenfor denne grense og på grunner og skjær som er overskylt ved alminnelig høyvann og ikke tilligger noen eiendom som kobbeveide, er jakt og fangst tillatt for norske statsborgere og alle som det siste året har vært og fortsatt er bosatt i Norge." Det er denne jakta som starter 10. september.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@Sølvrev, Jaktid for den frie jakten på havet, fra 10 september, gjelder bare fra svenskegrensen til Vest Agder fyke. I resten av landet er det jaktiiden på arten man forholder seg til. ALtså kan du sitte i båten din på have å skyte stokkender fra 21 August dersom du ellers følger reglkene som gjelder på havet.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Den frie jakten på hav og fjord, jf viltloven § 32 regulerer kun jakt på havet, og kun tidsrommet man kan bedrive jakt, og den gjelder KUN kysten fra Svenskegresen til Vest agder. 
Alle andre steder, samt på land og i innlandsvann, er det jakttiden for arten som gjelder, om det ikke finnes lokale forskrifter/regler etc som sier noe annet. 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...