Jump to content

Tjukkas

Members
  • Posts

    1,016
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    10

Everything posted by Tjukkas

  1. Tja, jeg kjørte meg hagle i sentrum, i langfri på videregående. Gikk tilbake til skolen med det i det tynne canvasfuteralet som fulgte med, la den under pulten resten av skoledagen, og tok bussen hjem med den. Men det var i 1990.... I dag....hadde vel tatt på meg storsekken, delt den opp og lagt den i sekken slik at den ikke var synlig om jeg ikke hadde bil. Eventuelt tredd et fiskestangtrekk over pipa om den stakk ut av sekken I dag føler jeg meg jo beglodd når jeg bærer ut børsa i futeral fra eget hjem for å legge den i bilen når jeg skal på bane/jakt!
  2. @Casey Jones Vi har et fantastisk baneanlegg, i DFS banen, som er under en betydelig oppgradering, med elektroniske felt skiver fra 70 ut til 580 meter, samt runde skiver på 100, 200, og noen hold til. Rett ved siden av (bak en haug) er NJFF sin haglebane mens pistolklubbens baneanlegg ligger på andre siden. Skytterlaget solgte klubbhuset ved banen for noen år siden til NJFF. Og det nok stor overlapping i medlemsmassen. Likevel er det bare 2 jaktfelt konkurranser i året, og all oppskyting og treningskeudd til storviltprøven arrangeres av DFS. Og i forhold til antall aktive skyttere er vi relativt mange som skyter i Kikkertklassen, mye pga av eldre skyttere som har fått en ny vår som skyttere med Kikkertsikte på børsa. Om ikke så mye på hundremetern så i alle fall på 15 metern , inne på vintern, med mulighet til en kaffekopp og ei vaffel i kantina, mens skytingen følges på storskjerm, mens lyginga om nedlagte størrelsen på nedlagte elger viokser raskere enn rypeflokkene i gamle dager. Samtidig som der er et aktivt ungdomsmiljø takket være flinke instruktører. Helt fanatstisk! Men altså fint lite med mulighet til jaktfelt, elgbaneskyting osv, Men det er jo mulig det kommer, da banen er under stadig utvikling. Akkurat nå er den rett og slette et anleggsområde.
  3. Desverre er det ikke noe sted å skyte jaktfelt her. Alle baner eies og driftes av DFS. NJFF har bare haglebaner å tilby.
  4. Kverulert ferdig....hadde det vært et tilbud om Jaktfeltskyting over hele landet, ville nok mange jegere heller skutt med jaktrifla der. Hadde vi hatt en bane med samme tilgjengelighet i NJFF lokalt ville jeg nok ikke vært DFS medlem. Men de har i praksis monopol på rifleskyting her, så det blir DFS.
  5. Her er reglene for bekldning i Jaktfelt klasse A, B, Og C Bekledning: Klasse Jakt A, -B, og -C: Vanlig jaktbekledning. Det er IKKE tillatt å benytte polstrede skytejakker o.l. utstyr som har til hensikt å virke støttende på armer rygg eller føtter. Når de klarer det der, ser jeg ikke problemet.
  6. Jeg ville ikke hindret noen i å delta i noe som helst. Men jeg vil ville hatt de samme reglene for tillate våpen som i dag i en ren jegerklasse, men tatt fra dere dressen, buksa, hanskene, skoene og reima, og tilatt kun jegerstropp som støtte. Også ville jeg hatt flere klasser: I.e en ungdomsklasse, nybeygnner voksen, etc. Slik at nybegynneren slapp å konkurere mot ringreven som har vunnet alle lagskonkurasene siden Mick Jagger gikk i kortbukser, og har satt kikkert på sauern fordi synet begynner å skrante og nå har fått en ny vår. Det siste syns jeg er fantastisk at han kan, men han bør få konkuranse av likverdige skyttere.... Det sagt....de få konkuransene jeg skyter (pga av økonomi) tar jeg bare som skytetrening...så dette er bare lufting av ideer som kansje kan gjøre dørstokkmila kortere for Ola Jeger som trenger litt motivasjon for å komme seg på banen, men som blir vettskremt når han ser de dresskledde Sauergubbene....
  7. @jegermeistern tja, deter vel noen av jegerne som ikke syns det er særlig stas å konkurrere mot en DFS skytter i full mundur som har klaska et kikkersikte på Sauern. Og/eller som heller ikke har kikkertsikte på elgbørsa som kan skrus fra 70 til 580 meter.. men som blir fornøyd om han får skyte mot andre mer likt utstyrte mennesker på hold han faktisk kan stille inn siktemidlene ti l for å ta feltskytinga.... Vedder også på at de fleste jegerne har børsa innskutt på 100 metern så de treffer reinfiguren sånn noenlunde , og der skal den bli. Og det er jo greit at også de får et tilbud. Kan jo til og med hende de får trent litt mer enn 30+5 før de setter seg på stubben og venter på elgen. Alt som får gutter og jenter av alle kjønn på skytebanen må jo være av det gode. Slik at vi får fortsette å ha skytebaner. Så jeg sier ja takk, begge deler.
  8. I min kommune og hos naboen, får man ikke jakte på noe som helst før rypejakta starter. Jaktkort kjøpes på iNatur, men må være validert på samme portal, dag for dag man skal jakte for å begrense antallet jegere som er samtidig i terrengene. Men man får ikke validert datoer før 10 september. Er litt usikker siden deter førte året de er på iNatur men dets er ser ut som de har samme oplegg som hos naboen som har brukt Inatur i alle år. MEN terrengene har blitt mye mer tilgjengelig, siden man for førte gang har kart som viser hvor grensene går. Og nå gjelder kortet for alt småvilt, og ikke bare for "Rype og Hare" som det stod på de gamle kortene, noe ingen brydde seg om. SÅ noe positivt er det. Har prøvd meg på epost for å spørre hvorfor det er slik når flere arter har tidligere jaktstart, Stokkanda er jo på vei sørover når man får jakte på den.
  9. Jeg arva en bag full av bismut ammo fra en kompis som har slutta med jakt. Regner med jeg har til helsa sier stopp også for meg. I fjor skjøt jeg ett skudd på jakt.....
  10. Vel, det er samme kaliber på kula som i en 7.62x51, .308. .30-06 osv ad infitum. Så dersom hølet er stort nok til de, kan du bruke dem vil jeg tro. Altså cal . 30 om det skulle være tvil.
  11. Breia meg litt da jeg var aleine på banen forige uke, og fant ut at at Winchestern skyter litt til høyre. Egentlig litt moro å eie ei rifle hvor siktejustering foregår med hammer!
  12. Er jo ikke ute for enver pris i all slags vær, så stort sett holder det med ei gore tex bukse, og en tynn fleece genser (på kropp eller i sekk), samt en British Army surplus goretex jakke om det skulle begynne å dryppe/snø. Legger et par hansker og ei strikkalue i sekken. Mer gidder jeg ikke bære på de får timene om gangen jeg orker å holde på. Of forøvrig samme hatt jeg har på profilbildet
  13. Fra Wikipedia: The rimmed design is well suited for various single-shot actions, so it is commonly found there, as well. Rimmed cartridges are chambered in bolt action rifles, but .30-30 bolt actions are uncommon today. "At one time Winchester turned out the Model 54 bolt-action repeater in this caliber [.30 WCF], but it was a decided failure, chiefly because the man desiring a bolt action preferred to use one of the better and more powerful cartridges. However, in this particular caliber, the .30 WCF cartridge proved to be decidedly accurate."[33] In addition, rimmed cartridges typically do not feed well with the box magazines normally found on bolt-action rifles.[34][35] Other examples of bolt-action rifles offered in .30-30 Winchester are the Stevens Model 325, the Savage Model 340, the Springfield/Savage 840, and the Remington 788.
  14. @m67 ...ja. Blir fortalt at det er det vanlige i Nord Norge. Hold fra 80 til 580 meter på elektroniske skiver. Det eneste feltmessige med det er i grunnen at skytterne ligge på grusen forran den overbygde standplassen. Jeg ble litt overasket første gangen.
  15. De feltstevene jeg har vært på, bytta vi standplass ved at vi flytter oss 3 meter til høyre på standplass for å skyte på neste figur.....
  16. Det virker bare som det passer bedre for meg personlig med det utsyret og forutsetningene jeg personlig har. Når det er sagt all skyting er artig, men jaktfelt virker bare å være mer moro. En helt subjektiv mening bare. Men siden det 363 av årets 365 dager er utilgjenelig for meg, og DFS banen liger der, 5 minutter hjemmefra så blir det DFS.
  17. Jeg er en av dem som tenker at jeg hadde trivdes bedre/ vært mer moro å skyte jaktfelt. Men det er dessverre ingen baner her om kring hvor det er mulig å trene på det. Deter kun DFS baner så dermed skyter man DFS så får man i vertfall skutt mer en 30 +5 i året. Det skal være en Jaktfelt konkurranse denne måneden og da låner de DFS banen. Men med null mulighet til å trene på konkurranseformen blir nok dørstokkmila lang for min del, selv om jeg faktisk skal være der for å hjelpe til /se på.
  18. Her inviteres Kikkertklassen med på feltskyting og det er artig Men jeg falt litt fra der, da det lengste holdet blir for langt for kikkertsiktet mitt.. Jeg var med på noen stevner i fjor der kikkertklassen skjøt på kortere hold. I år har jeg ikke skutt konkuranser i det hele tatt. Men det har mer med min økonomi og komponentmangel/ priser å gjøre. Vært mye aktivitet i laget. Og har skutt inn saloingen på 100 metern så jeg får skutt litt med den på utebanen utover høsten.
  19. La merke til en liten forskjell på hvordan amerikanerne løste dette i forhold til nordmenn ved innpassering i leir. Ved innpassering norsk leir utførte vi tøm-våpen, kontroller på egen hånd uten noen form for kontroll eller kommando. Hver man for seg. Men når vi besøkte amerikanske leire ble håndgrepene utført på kommando av lagfører/befal/ makkeren. Tenker at det hjalp nok en del på feilprosenten her.
  20. @M67 i Libanon satte vi det fullada magasiet rett i våpenet igjen. På Balkan gikk magasinet i lomma i leir. I Libanon hadde vi også en egen hylle hvor vi la magasinet under puss i eget AO , for forhindre situasjonen der du pusser våpenet, setter det sammen igjen, inkludert magasinet, og tar avtrekk med magasinet i.....du måtte fysisk gå å hente det først. Alt for å forhindre at sløve, trøtte . slitne gubb gjorde feil. I Heggelia leir gikk avtrekket i "sikker retning" over E6 og inn i en husvegg....
  21. Tja....ofte var det selve rutinen som førte til vådeskuddet, eller soldater som var så trøtte at de så mannen med ljåen og dermed baller til de enkleste ting. Som f.eks at etter tøm våpen- kontroller, setter man i magasinet før man slipper fram ladearmen og dermed smeller det når man tar avtrekk i "sikker retning". Se for deg 16-18 timers arbeidsdager 7 dager i uka i månedsvis. Selv ble jeg stanset av troppsjefen og beordret i seng. Da var jeg på tur ut porten på patrulje, og hadde da vært på farten i 34 timer uten søvn. Eventuelt ei trøtt portvakt som skal avløses av en like trøtt medsoldat, følgende ordregang gjaldt i tida med AG-3 i alle fall Magasin ut: Soldaten tar ut magasinet Tøm våpen kontroller: - Soldaten drar tilbake ladearmen, låser den i bakre stilling og kontrollerer visuelt og fysisk med en finger at det ikke står en patron i kammeret. Avtrekk i sikker retning: Soldaten slipper fram ladearmen og tar avtrekk i sikker retning -klikk Magasin inn. Her er det som ofte skjer, både på vakt i Nor-Norge, og ute i intops: Magasin ut Tøm våpen, kontroller: Soldaten drar tilbake ladearmen, låser den i bakre stilling og kontrollerer visuelt og fysisk med en finger at det ikke står en patron i kammeret. Magasin inn Avtrekk i sikker retning: Soldaten slipper fram ladearmen og tar avtrekk i sikker retning - PANG! Og det skjer selv om man har trent på det milliarder av ganger. I intops er dette noe man gjorde flerfoldige ganger om dagen. Og da kom vådeskuddene. Personlig minimerte jeg sjansen for vådeskudd ved at jeg rett og slett aldri dro ladegrep på våpenet om ikke situasjonen krevde det eller jeg ble beordret til det. Mens rutinene og regler sa at jeg skulle utfør tøm våpen, kontroller hver gang jeg kom inn i leir, og hver gang jeg gikk inn i en bygning i leir.
  22. Jeg bruker en toastserovn som jeg setter på 200 grader. Denne blir litt varm på toppen, så jeg legger kulene der så de blir litt varme, men ikke så varme at du ikke kan ta i dem med fingrene. Når ovnen er forvarmet, legges kulene i en X-TRA tyttebærsylteøyboks, og det tilsettes en teskje Ford light Blue pulverlakk, og det ristes godt. Jeg bruker ca 100 kuler i boksen. Etter ca 5 minutter med risteing, går kulene hulter til bulter på en glassfiber grillmatte og inn i ovnen i 20 minutter på 200 grader. Tas ut av ovnen og dumpes rett i ei bøtte med kaldt vann. Deretter tørkes kulene oppå den varme ovnen..... Så til skytebanen hvor de har spredning på 100 meter som et hagleskudd, da jeg aldri har hatt tid/ penger til å forske på hvilken ladning som funker best i min Winchester 94. Kan jo også hende jeg er elendig til å skyte med åpne jernsikter designet i attenhundre og pil og bue!
  23. Flott, her er noen mine pulverlakkerte 170 grains til min kjære .30-30 Winchester 94.
×
×
  • Create New...