Jump to content

Japanske kniver.


einherje

Recommended Posts

Hei!

I dag, julaften dukka det plutselig og uventet opp et sett med Masamoto kokkekniver. Jeg har for så vidt skjønt at det er rimelig bra kvalitet på knivene. Har aldri vært borti så skarpe kjøkkenkniver. Er det noen som vet hvilket stål som er i disse, og hvordan jeg setter dem opp? Er litt i tvil om jeg tør bruke dem i det hele tatt. Er litt redd for å miste fingrene.

 

Kriger og kanskje sushikokk.

Link to comment
Share on other sites

Det er karbonstål i de antagelig, så vær svært nøye med å skylle av saltvann og matrester, og tørk de rene.

De kan gjerne settes inn med en olje som denne:

http://www.dick.biz/dick/product/705280/detail.jsf

 

De bør være relativt enkle å bryne, i forhold til rustfrie kniver. Stålet er omtrent tilsvarende det som blir brukt i håndsmidde norske knivblader.

 

Dette tror jeg også er kniver beregnet på Sushi.

De er vel relativt tykke i godset?

Er de slipt bare på en side?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...