einherje Posted December 24, 2008 Share Posted December 24, 2008 Hei! I dag, julaften dukka det plutselig og uventet opp et sett med Masamoto kokkekniver. Jeg har for så vidt skjønt at det er rimelig bra kvalitet på knivene. Har aldri vært borti så skarpe kjøkkenkniver. Er det noen som vet hvilket stål som er i disse, og hvordan jeg setter dem opp? Er litt i tvil om jeg tør bruke dem i det hele tatt. Er litt redd for å miste fingrene. Kriger og kanskje sushikokk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallurgen Posted December 25, 2008 Share Posted December 25, 2008 Masamoto har litt forskjellige stålkvaliteter. Vet du hvilken serie du har? Står litt her: http://www.japanesechefsknife.com/MASAMOTO.html Disse kan settes opp med konveks egg eller en sekundæregg. viewtopic.php?f=23&t=6938 viewtopic.php?f=23&t=493 http://www.japanesechefsknife.com/HowToSharpen.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
einherje Posted December 25, 2008 Author Share Posted December 25, 2008 Hei, og takk for svar! etter det jeg kan lese på inpakningen, så ser det ut til at konemor har kjøpt en Usuba, en Deba og to Yanagi Sashimi kniver. Ser ut til at det er en serie som heter KA. Vet ikke om det hjelper noe? Kriger, snart fingerløs. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallurgen Posted December 25, 2008 Share Posted December 25, 2008 Det er karbonstål i de antagelig, så vær svært nøye med å skylle av saltvann og matrester, og tørk de rene. De kan gjerne settes inn med en olje som denne: http://www.dick.biz/dick/product/705280/detail.jsf De bør være relativt enkle å bryne, i forhold til rustfrie kniver. Stålet er omtrent tilsvarende det som blir brukt i håndsmidde norske knivblader. Dette tror jeg også er kniver beregnet på Sushi. De er vel relativt tykke i godset? Er de slipt bare på en side? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.