blacksky Posted January 15, 2008 Share Posted January 15, 2008 Regner med det stortsett er viltmiddager som postes her, men jeg har laget en nydelig trøttelomelett med trøffeloljen som kanskje noen har skaffet seg i det siste? Er det ok at jeg poster den her? Mvh Bjørnar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macchiato Posted January 15, 2008 Share Posted January 15, 2008 Bare post, du ! Gleder meg allerede, jeg ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blacksky Posted January 15, 2008 Author Share Posted January 15, 2008 (edited) Here it comes! 2 personer 4 økologiske! egg (smaker mye bedre enn annet egg) 1 ss kremfløte 3 ss vann 2 ts sort (mild) eller 2 ts hvit (sterkere) trøffel olje litt kvernet sort pepper litt maldon salt knivsegg knust hvitløk Alt dette mikses sammen for så å helle i middels varm panne: Toppe med Bøffelmosarella, etter det har vært i pannen i 1-2 min, sammen med Cherrytomater i skiver og litt fersk basillikum. legg lokk over til du ser at det begynner å bli litt fluffy, uten at all veske har koagulert! Server med godt brød, helst små ristet Esekilbrød hvis du får tak i:) Mvh' Bjørnar Edited November 24, 2008 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fossdal Posted January 22, 2008 Share Posted January 22, 2008 Jeg har bare kjøpt trøffelolje en gang, den var blank, og smaken var noe ubestemmelig... Jeg brukte den med hell i ulike salater, men er fremdeles usikker på om det var en bra olje, husker jeg var skeptisk pga av lav pris. Har du noen anbefalinger til god trøffelolje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blacksky Posted January 23, 2008 Author Share Posted January 23, 2008 Hei! Fargen på oljen kan variere kraftig ut fra hva oljen er laget av, druekjerne eller olivenolje mm.. Men når jeg hører "billig trøffelolje" blir jeg med en gang litt skeptisk.. Hva mener du med billig? Den jeg pleier å bruke koster 300 kr for 250 ml. Når det kommer til hvordan det skal smakes, kan jeg gi et tips om å prøve flere forskjellige olje og sammenligne. Som nevnt i en annen tråd, så er det veldig vaskelig å forklare smaken.. Men hvit trøffelolje, som jeg kjøper, kan minne om litt salt med hint at hvitløk. Eller spørre pent kokkene på Bagatell om du får kjøpt en liten sort diamant, så du virkelig kan sammenligne det. ( tviler på at du finner den hvite.. ) Jeg synes leverandøren Fiordiamante men Al Tartufo Bianco er god. Laget med oliven olje smaksatt med hvit trøffel. Mvh Bjørnar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 25, 2008 Share Posted January 25, 2008 Har vært i kontakt med Gallo i italia med forespørsel om trøfler, men med mindre jeg ikke skulle kjøpe mer enn 500 gram , så kunne de desverre ikke hjelpe meg....( husker sist jeg kjøpte en tartuffo bianco på den årlige trøffelfestivalen i Firenze, så måtte jeg ut med 500nok for en bianco på 25 gram ) Verd hver fordømte krone!!!! Men, fyren på Gallo var snill nok til å henvise meg til Gutta på haugen i Oslo, og det gjorde susen Dette til orientering hvis noen fler enn meg skulle få akutt tartuffo-kjempe-mangel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.