Jump to content

Jakt på egen tomt i Sverige


EirikO

Recommended Posts

Muttern har kjøpt hytte i Sverige (Svinesund) med ca 40 mål tomt. Er det lov å jakte villsvin på tomta tror folk? Har sett endel spor. Og er det kvoter på villsvin i Sverige eller fritt frem? På nettsiden til den svenske jegerforeningen står det at tomteeier har jaktrett på sin eiendom, uavhengig av størrelse. 

Link to comment
Share on other sites

Jeg er ganske sikker på at du har jaktrett på småvilt,herunder også rådyr,samt villsvin.Det skal ikke være noen kvote på noe av dette.Men sjekk det opp med rette instans så du er helt sikker.Husk og sjekke reglene for hvilke villsvin kjønn/alder som kan skytes til hvilke årstider.Og jakttidstabell for når på døgnet du kan skyte de artene som er berørt av den tabellen.

Link to comment
Share on other sites

Jakträtten är knuten till egendomen men med några begränsningar som du bör sätta dig in i. Du får inte locka vilt från naboeiendom och det är begränsning på om du får avlossa skott i vissa (planlagda) områden. Jakträtt har du alltså men du kan sannolikt inte lägga upp en åtel för att locka till dig vildsvin, och det är inte säkert att du får avslossa skott - beroende på hyttas beliggenhet. 

Här ett exempel där jägaren blivit dömd, marken är 45 mål. Du får alltså inte fälla mer vilt än marken kan producera och 40mål producerar inget vilt. 
https://svenskjakt.se/start/nyhet/markagare-domd-for-lockande-av-vilt/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...