Jump to content

Gratulerer Wilma med Drev CERT & CACIT


Petit

Recommended Posts

:D:P Gratulerer så mye til Leif og Mari med Bøjentan`s D Wilma som på ordinær prøven som gikk 20.11 - 01.12 fikk DREV CERT med CACIT.

Wima tok og CACIT i Sverige forige høst og er nå klar for INNTERNASJONALT JAKTCHAMPIONAT INTJ(D)CH. Det blir den første Basseten i som tar en slik tittel, (Tror faktisk det er den første drivende hunden som tar det i Norge?) :D

Wilma har startet totalt på 6 jakt prøver og gått til minst en første pris på alle starter. Hun har 2x drev cert- 1 cacit i Norge og 1 drev cert - 1 cacit i Sverige.

Hilsen en ganske så stolt oppdretter :lol:

gullb%203.jpg

Bilde av Leif & Wilma fra velykket jakt tur forige høst, en GULL bukk :D

Link to comment
Share on other sites

Grattis. Bra jobba. Lurer bare på en ting. Hva innebærer cacit?

 

Cacit er et internasjonalt drev cert, en må inneha 2 stk, et fra eks Sverige og et fra eks Norge da blir en innternasjonal j(d)ch :D ( På andre raser kan det vel og tas i Finnland)Cacit deles ut en gang i året i Norge og en gang pr år Sverige på en såkalt cacit prøve. Det er en prøve der det også konkureres om prøvens beste hund og det må tas drev cert for å få cacit. Fler hunder kan få drev cert, men bare en kan få cacit.

Etter det jeg hvet så blir Wilma den første Basseten i Norden som får denne titelen :lol:

Jeg er skikkelig stolt og takknemlig til Leif & Mari som har lagt mye ned i Wilma, dere er helt utrolige :D

M

Link to comment
Share on other sites

Merete, du er alt for beskjeden! Du har bidratt til dette gjennom god og planlagt avl i lang tid, så du fortjener en bit av kaka! Man skal selvsagt berømme de som har jobbet med hunden og fått den dit den er i dag. Dette er stas, ikke bare for de impliserte, men hele basset- og hundenorge egentlig.

Link to comment
Share on other sites

Takk for det Ranger :D

Det var helt klart en kombinasjon som klaffet. Faren,Tufsen og moren Fay har begge vist å nedarve mye bra jakt i sine avkom. Etter det jeg forstår har du en kommende stjerne selv i Ares sønn til Tufsen :)

 

Men helt klart, uten valpekjøpere som starter hundene sine og også viser de på utsilling, så får vi jo ikke bedømt hva som bor i hundene. Så enda en gang, dere som har bra hunder, uansett rase meld på prøve/uts så vi kan få et større avels matriale å ta av. Og i tilegg så er det skikkelig spennede og morro å starte på prøve også :D

M

Link to comment
Share on other sites

Har jo hilst litt på Cowboy, Tufsen, kjært barn og navn osv, mens han beilet for Exi her oppe, han holdt jo ut nesten et halvår i Nord-Norge før hun slapp han til! :wink: Hørte noen sa at alle avkom av han jager, og jager godt. Artig også at hele kullet etter Cowboy og Exi har fått 1. premie på utstilling på første forsøk. Og nå har de her halvvoksne petitene våre halvsøstra Wilma å se opp til! Bare så innmari synd det ikke arrangeres prøver her oppe, det blir nesten for langt å reise sørpå. Skulle ønske det var noen dommere som kjente sin besøkelsestid, for det begynner å bli noen petiter her oppe... Fire etter Exi og Cowboy + flere andre.

Link to comment
Share on other sites

Skulle ønske det var noen dommere som kjente sin besøkelsestid, for det begynner å bli noen petiter her oppe... Fire etter Exi og Cowboy + flere andre.

 

Da får dere slå dere sammen neste år å finne noen datoer og tereng der dere kan starte hundene deres. Kontakt så NBaK så går det helt sikkert an å få til at en eller fler dommere reiser oppover for å dømme noen hunder :) Vi dommere er som regel ikke vanslige å be, om bare dere spørr i litt god tid. Desverre så kommer de fleste på at de jo burde startet hunden rett oppunder jul, da er det ikke altid like lett å få til for de fleste. Du må ikke glemme at dommerne bruker sin egen fritid, noen tar fri fra jobb for å dømme hund og de fleste har gjerne egne hunder og er ivrige jegere, så kjennes litt uretferdig når du skriver Skulle ønske det var noen dommere som kjente sin besøkelsestid

Når det er sagt, er det noen som har gått med hund å fått 1 pr, kan de også søke om å bli tatt opp som dommer elever, noe dere jo kan jobbe mot så blir ikke evt dommere så langt unna :D

M

Link to comment
Share on other sites

Blir litt avsporing av tråden dette, men vi kan jo forsvare det med slektskap hundene i mellom, nytte av avl og at det er din tråd Merete. :wink:

God idé, og unnskyld for den uoverveide bemerkningen, var ikke ment som kritikk, særlig ikke av deg! :D

Setter stor pris på at dommere er entusiaster og bruker av sin fritid (og jakttid!) på å dømme andres hunder, men vet jo det er langt å reise. Derfor er det ikke så greit å spørre heller....

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

:D Det er så greit atte :D

Klart det med slekskap kan by på problem, men et sted må en jo begynne. Med litt planlegging kan det meste løse seg. At det er store avstander, kan jo være et problem, men å langt unna er nermeste flyplass eks. Å betale flybilett for en el flere dommer kan jo bli lang rimligre en å kjøre lange strekk.

Så gå sammen og prat om det, som sagt det meste kan løses :D

M

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for alle hilsner, jeg er veldig fornøyd med hunden min. Det har blitt mange mil/timer

med hunden for å konkurere, men det har bare vært gøy. Nå er det en ny hund som skal bli viet mye oppmerksomhet, nemlig Bøjentans Knall Kule Ulla. Hun er 14mnd og har allerede veldig mye av det som skal til for å bli en god jakthund i seg. Gleder meg veldig til tiden som kommer. I vår skal vi også prøve å få et valpekull til på Wilma, så det er mer enn nok å henge fingrene i.

 

Hilsen Mari, Leif, Ulla og Wilma.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...