Jump to content

Bakt sjøørret med hasselback-poteter


Mauser68

Recommended Posts

Fredag kveld, fekk me "omplassert " ungane hjå et vennepar, og me skulle kun slappe av og nyte stillheita. Ville lage litt god mat til meg og kjerringa, så handla inn litt snacs. Når kjerringa kjørte ungene til venneparet, tok eg kjøkkenet for meg.

 

16012008130126516235i34Gyl.jpg?29

 

Man tager 1 stk sjøørret filet, kverner godt med sort pepper, godt lag med salt, og ein del sitronpepper. Så strør ein et fint lag med rødløk over. I tillegg tok eg strimler med margaring og la på toppen før eg satte den inn i ovnen.

 

16012008130126w96jo6vBLA14.jpg?77

 

Her er litt av ingrediensene.

 

160120081301269956Wj3v21a7.jpg?1

 

Litt forberedninger til sausgrunnlaget.

 

160120081301262sS62fNyU3QH.jpg?73

 

For å lage litt kraft til saus, tar eg avskjer av fileten, den feite buklista og surrer litt i margarin.

 

160120081301263f2v7LsJN1kV.jpg?84

 

Så tar man litt gulerøtter og rødløk og surrer sammen med buklista til ørreten.

 

16012008130126711231T84iq8.jpg?77

 

Dette får surre i ca 10 minutter, tilsettes masse pepper og salt og til slutt ca 2-3 dl med vann. Så skal dette surre videre i ca 20 minutter. Til slutt siles krafta og ein tisett maizena jevner til den er bra tjukk.

 

16012008130126xLMV3uQMprja.jpg?77

 

Potetene snitter ein fine snitt (ca 3 mm skiver ) i mellom to sleiver og saltes og peppres skikkelig, så legg du ein klatt smør på kvar potet, sett dei opp i ei form og sett den i steikeovnen på 225 grader i ca 30 minutter. Ta dei ut et par gonger og pensle dei med smørkrafta i forma. Kan også saltes og krydres litt. Etter 30 minutter tar du dei ut av ovnen og strør ost over dei. Dei skal steike ca 15 - 20 minutter til.

 

160120081301261NiaoP9IJRji.jpg?92

 

Finkutt litt strimler gulerøtter og ha i sausen og la det koke i ca 10 minutter før slutt. Rett før servering tar du ca 1 dl med kremfløte og visper i sausen. Men trekk den av plata etterpå.

 

160120081301261rukb6ni434W.jpg?22

 

Pinjekjernenen skal kun ristes lett i panna, til det damper nydelig nøtteaktig duft av dei, trekk panna av plata og rist litt kjernene rundt i panna.

 

16012008130126MnRRqFoUf6q8.jpg?15

 

Fileten er på ca 700 gram og skal være i steike ovenen sammen med potetene i ca 25 minutter. Den ser nydelig ut etter å bli tatt ut av ovnen. Den krafta som er i folien, rennes over og røres inn i lag med sausen. Så får du ekstra smak på den.

 

160120081301261Fv2n9tnRpIQ.jpg?23

 

Så anretter du etter beste evne, for at maten skal sjå flott og apetittelig ut, hmmm ikkje akkurat den beste til å anrette, men det blir iallefall finer enn vanlig daglig middag. Kjerringa er fornøyd, og då er eg også det ...

 

16012008130126ELCDf8Va1J4K.jpg?89

 

Maten er klar til å servere, og munnen er full av vann!

 

16012008130126ITd64a3sdIbn.jpg?1

 

Då er maten kome på bordet. Her serveres det kun Coca Cola til, men det er på grunn av at kjerringa ikkje er glad i vin og hobbykokken skal på jobb på Lørdag, slik at ei flaske vin er ikkje det beste grunnlag for tidlig jobbing. Men alikevel, retten er nydelig, kjerringa skryter og meinar at hotell er oppskrytt og hobbykokken er kjempefornøyd med at overraskelsen falt i smak ... :D

Link to comment
Share on other sites

NAM!!!

 

Er det noe som er virkelig godt, så er det skikkelig tilberedt fisk, og ørret er vel etter min mening noe av det beste man kan fremskaffe av fisk her til lands. Den sausen så spennende ut! Litt mer enn bare smeltet smør og en rømmeklatt (selv om det er godt, det også). Også Hasselbäckpoteter, da... DET er godt, det :D!

 

Dette tror jeg jaggu jeg skal la meg inspirere av til lørdagsmiddagen... må bare finne noen å invitere først :wink:.

Link to comment
Share on other sites

Ja, fjellørret og sjø ørret er nok ein av mine favoritter... Hmmm ja, ja det er mange fiskeretter som er gode. Men ferske råvarer, litt kunnskap med å lage det, så er du langt på veg.

Men den beste fisken er vel etter mine auger Breiflabb. Og synd eg ikkje har bilder av siste Breiflabb middagen, men den toppa rekkene ( sammen med ein vellaga Bacalao ) i fiskemiddagene mine... :D

 

Men kan poste ca ei oppskrift på god Breiflabb middag litt seinere. Det er herremåltid !! :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...