Jump to content

Salg til utlandet?


Rustfri1

Recommended Posts

Hei.

 

Jeg har et spørsmål rundt salg av våpen til utlandet som jeg håper noen her inne kan kaste lys over: 

 

Jeg er en av de uheldige sjeler som eier en Ruger Mini-30, som da er rammet av den nye våpenloven. Dette våpenet er som kjent blitt forbudt nå, og jeg har da per i dag 2 år på meg til å kvitte meg med det. Det skal nevnes at rifla er fullstendig lovlig og registrert som jaktrifle. Jeg har fire alternativer: Destruere det, plombere det, omregistrere det til dynamisk sportsskyting, eller selge det. De to første alternativene er siste utvei, for det er en veldig fin rifle jeg har. Omregistrering til Dynamisk  er noe jeg vurderer. Men salg hadde vært det beste. Men, det er neppe mulig å få solgt dette her i Norge nå (Interesserte er selvfølgelig velkommen til å ta kontakt). Så, det betyr at siste mulighet er å selge det til utlandet. Det har jeg null erfaring med, annet enn at jeg har lest at det kan være både innviklet og dyrt å gjøre dette, på grunn av innfløkt regelverk. Så mitt spørsmål er: er det noen her som har erfaring med slikt? Hvordan bør jeg evt. gå frem? Finnes det evt. brokere som driver med kommisjonssalg f.eks, som et mellomledd? 

 

Alle svar mottas med den største takk!

 

Mvh Rustfri1. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Heisann! 

 

Jeg står i fare for å bli rammet av den nye våpenlovgivningen selv, så jeg har sjekket litt og kan kanskje svare på noen av spørsmålene dine.

 

1. Ny våpenlov er vedtatt men har ikke trådt i kraft, dvs at rifla di ennå er lovlig i Norge.

 

2. Fra den dagen loven trer i kraft har du tre (3) år på å «avhende våpenet». Fagfolk jeg har snakket med gjetter på at den politiske prosessen kommer til å ta så lang tid at dette ikke skjer før tidligst 2020.

 

3. Det er mulig å selge den i Norge ennå men når loven har tredd i kraft kan du bare selge den til utlandet. (Finn.no har allerede endret sine vilkår og valgt å ikke videreformidle salg av våpen som står på den foreløpige lista til POD.)

 

4. Salg til utlandet, dette er det jeg vet så langt:

 

For å eksportere våpen til utlandet som privatperson må man søke politimesteren om tillatelse og betale et gebyr. Kjøper må ha importtillatelse og våpenlisens jamfør sitt lands regler.

 

Jeg kommer til å forsøke å selge mitt våpen i Sverige på Blocket.se om det fortsatt står på lista når loven trer i kraft.

 

Så, foreløpig har ingen eiere av disse våpnene kniven på strupen akkurat, og det viktigste er: Lista er ikke endelig, og interesseorganisasjonene jobber for å få denne loven til å bli så hensiktsmessig som mulig.

 

😊👍🏼

 

Håper dette hjalp.

Link to comment
Share on other sites

I tillegg fikk jeg svar fra politiet nå nettopp, de skriver:

 

«Det vises til din mail av 30. juli hvor du etterspør informasjon om din halvautomatiske rifle kal. 308 Molot Vepr Super og fremtidige regler om halvautomatiske rifler.

 

Det opplyses at den nye våpenloven er vedtatt, men ikke trådt i kraft. Det antas at det kan gå 1-3 år før loven trer i kraft. Fram til det, har vi mottatt følgende informasjon om fremtidig forbud om halvautomatiske rifler:

 

Det orienteres om at våpeneiere som innehar halvautomatiske rifler kan bli pålagt å selge, destruere eller deaktivere våpenet innen 3 år fra loven trer i kraft.

 

Bakgrunn

Stortinget vedtok ny våpenlov 8. mars 2018. Den nye loven innfører blant annet et forbud mot å erverve eller inneha halvautomatiske rifler med størst skadepotensiale, jf § 5 andre ledd nr 3. Loven vil først tre i kraft når forskriftene er utarbeidet.

 

Halvautomatiske rifler som er godkjent etter dagens lovgivning er godkjent fordi de i utgangspunktet er utviklet til alminnelig sivilt bruk. Forbudet som oppstilles i kommende våpenlov vil også omfatte de våpen som er utviklet til alminnelig sivilt bruk. 

 

I den nye forskriften vil det bli fastsatt hvilke våpenmodeller som blir forbudt. Av hensyn til dem som vurderer å erverve eller allerede innehar den aktuelle våpentypen, har Politidirektoratet informert om hvilke våpenmodeller som må antas å ville falle innunder forbudet og hvilke overgangsregler man bør være oppmerksom på. Man kan lese mer på: www.politiet.no»

 

1-3 år før forskriftene er utarbeidet og alt har vært på høring, pluss 3 år på å kvitte seg med børsa, at best har du 6 år med skyting før du må gjøre noe, og da er det vel på tide med løpsskifte eller? 😉😂

 

Funfact: Alle hel-/ og halvautomatiske skytevåpen er per definisjon ulovlige i Norge, de våpen som eies og brukes idag er omfattet av unntak i loven.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...