Jump to content

Trehundremeterild

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Trehundremeterild's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. I tillegg fikk jeg svar fra politiet nå nettopp, de skriver: «Det vises til din mail av 30. juli hvor du etterspør informasjon om din halvautomatiske rifle kal. 308 Molot Vepr Super og fremtidige regler om halvautomatiske rifler. Det opplyses at den nye våpenloven er vedtatt, men ikke trådt i kraft. Det antas at det kan gå 1-3 år før loven trer i kraft. Fram til det, har vi mottatt følgende informasjon om fremtidig forbud om halvautomatiske rifler: Det orienteres om at våpeneiere som innehar halvautomatiske rifler kan bli pålagt å selge, destruere eller deaktivere våpenet innen 3 år fra loven trer i kraft. Bakgrunn Stortinget vedtok ny våpenlov 8. mars 2018. Den nye loven innfører blant annet et forbud mot å erverve eller inneha halvautomatiske rifler med størst skadepotensiale, jf § 5 andre ledd nr 3. Loven vil først tre i kraft når forskriftene er utarbeidet. Halvautomatiske rifler som er godkjent etter dagens lovgivning er godkjent fordi de i utgangspunktet er utviklet til alminnelig sivilt bruk. Forbudet som oppstilles i kommende våpenlov vil også omfatte de våpen som er utviklet til alminnelig sivilt bruk. I den nye forskriften vil det bli fastsatt hvilke våpenmodeller som blir forbudt. Av hensyn til dem som vurderer å erverve eller allerede innehar den aktuelle våpentypen, har Politidirektoratet informert om hvilke våpenmodeller som må antas å ville falle innunder forbudet og hvilke overgangsregler man bør være oppmerksom på. Man kan lese mer på: www.politiet.no» 1-3 år før forskriftene er utarbeidet og alt har vært på høring, pluss 3 år på å kvitte seg med børsa, at best har du 6 år med skyting før du må gjøre noe, og da er det vel på tide med løpsskifte eller? Funfact: Alle hel-/ og halvautomatiske skytevåpen er per definisjon ulovlige i Norge, de våpen som eies og brukes idag er omfattet av unntak i loven.
  2. Heisann! Jeg står i fare for å bli rammet av den nye våpenlovgivningen selv, så jeg har sjekket litt og kan kanskje svare på noen av spørsmålene dine. 1. Ny våpenlov er vedtatt men har ikke trådt i kraft, dvs at rifla di ennå er lovlig i Norge. 2. Fra den dagen loven trer i kraft har du tre (3) år på å «avhende våpenet». Fagfolk jeg har snakket med gjetter på at den politiske prosessen kommer til å ta så lang tid at dette ikke skjer før tidligst 2020. 3. Det er mulig å selge den i Norge ennå men når loven har tredd i kraft kan du bare selge den til utlandet. (Finn.no har allerede endret sine vilkår og valgt å ikke videreformidle salg av våpen som står på den foreløpige lista til POD.) 4. Salg til utlandet, dette er det jeg vet så langt: For å eksportere våpen til utlandet som privatperson må man søke politimesteren om tillatelse og betale et gebyr. Kjøper må ha importtillatelse og våpenlisens jamfør sitt lands regler. Jeg kommer til å forsøke å selge mitt våpen i Sverige på Blocket.se om det fortsatt står på lista når loven trer i kraft. Så, foreløpig har ingen eiere av disse våpnene kniven på strupen akkurat, og det viktigste er: Lista er ikke endelig, og interesseorganisasjonene jobber for å få denne loven til å bli så hensiktsmessig som mulig. Håper dette hjalp.
  3. Da! Har jeg hatt en noe oppklarende samtale med politiet. For å eksportere våpen privat må man søke politimesteren om tillatelse, betale et lite gebyr og så er man «good to go.» Er det andre som har andre erfaringer?
  4. Takk. Jeg eier en Molot Vepr Super 308win. Når det kommer til den nye våpenlovgivningen kan jeg ikke så mye om den enda, det eneste jeg har lést er at det har kommet en foreløpig liste fra POD der rifla mi er med, men denne skal visst ha blitt redigert siden den kom. BAR har blandt annet sluppet gjennom nåløyet.
  5. Jeg er den heldige vinner av et ekstra omfattende våpensalg da elgrifla mi er halvautomatisk! I den anledning tenkte jeg å forsøke å selge den i Sverige, er det noen her som har solgt våpen til utlandet før eller som vet noe om dette emnet? Jeg mener man må søke UD om lisens men er dette omfattenede og/eller dyrt? Kjenner meg veldig alene når det kommer til dette emnet selv om det er 900 av oss i Norge som potensielt må gjennom dette eller levere børsa til hugging. Prøvde å legge ut en salgsannonse på finn senest igår men de formidler ikke salg av halvautomater lenger. Setter stor pris på all hjelp.
×
×
  • Create New...