Jump to content

Rustfri1

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Rustfri1's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei. (Dette innlegget ligger også i salgskammeret. Fikk beskjed om at det ikke kunne ligge der hvis jeg skulle få svar, og at det burde flyttes. Har prøvd å få tak i moderator, men har ikke fått noe svar dessverre, så legger det inn igjen her inntil videre.) Jeg har et spørsmål rundt salg av våpen til utlandet som jeg håper noen her inne kan kaste lys over: Jeg er en av de uheldige sjeler som eier en Ruger Mini-30, som da er rammet av den nye våpenloven. Dette våpenet er som kjent blitt forbudt nå, og jeg har da per i dag 2 år på meg til å kvitte meg med det. Det skal nevnes at rifla er fullstendig lovlig og registrert som jaktrifle. Jeg har fire alternativer: Destruere det, plombere det, omregistrere det til dynamisk sportsskyting, eller selge det. De to første alternativene er siste utvei, for det er en veldig fin rifle jeg har. Omregistrering til Dynamisk er noe jeg vurderer. Men salg hadde vært det beste. Men, det er neppe mulig å få solgt dette her i Norge nå (Interesserte er selvfølgelig velkommen til å ta kontakt). Så, det betyr at siste mulighet er å selge det til utlandet. Det har jeg null erfaring med, annet enn at jeg har lest at det kan være både innviklet og dyrt å gjøre dette, på grunn av innfløkt regelverk. Så mitt spørsmål er: er det noen her som har erfaring med slikt? Hvordan bør jeg evt. gå frem? Finnes det evt. brokere som driver med kommisjonssalg f.eks, som et mellomledd? Alle svar mottas med den største takk!  Mvh Rustfri1. 
  2. Hei. Jeg har et spørsmål rundt salg av våpen til utlandet som jeg håper noen her inne kan kaste lys over: Jeg er en av de uheldige sjeler som eier en Ruger Mini-30, som da er rammet av den nye våpenloven. Dette våpenet er som kjent blitt forbudt nå, og jeg har da per i dag 2 år på meg til å kvitte meg med det. Det skal nevnes at rifla er fullstendig lovlig og registrert som jaktrifle. Jeg har fire alternativer: Destruere det, plombere det, omregistrere det til dynamisk sportsskyting, eller selge det. De to første alternativene er siste utvei, for det er en veldig fin rifle jeg har. Omregistrering til Dynamisk er noe jeg vurderer. Men salg hadde vært det beste. Men, det er neppe mulig å få solgt dette her i Norge nå (Interesserte er selvfølgelig velkommen til å ta kontakt). Så, det betyr at siste mulighet er å selge det til utlandet. Det har jeg null erfaring med, annet enn at jeg har lest at det kan være både innviklet og dyrt å gjøre dette, på grunn av innfløkt regelverk. Så mitt spørsmål er: er det noen her som har erfaring med slikt? Hvordan bør jeg evt. gå frem? Finnes det evt. brokere som driver med kommisjonssalg f.eks, som et mellomledd? Alle svar mottas med den største takk! Mvh Rustfri1.
  3. Hei. Jeg har tenkt å kjøpe meg en .357-revolver nå snart, da jeg er en stor fan av revolvere, og vil i den forbindelse be om noen gode tips til søknaden: Nå er det jo dette med behov. Hvis man allerede har en 22LR som brukes i standardpistol, og en 9mm som brukes i grov-pistol, hva bør man da sette ned på søknaden ift. klasse på revolveren? Jeg har i utgangspunktet tenkt å bruke den til grov-pistol, selv om dette ikke er utbredt, men da kan det selvsagt debatteres hvorvidt man har behov for å kjøpe denne revolveren, siden man allerede har en 9mm pistol. Dermed har man ikke behov. Jeg har snust litt rundt, og har registrert at enkelte har fått avslag pga. dette. Et alternativ kunne kanskje vært å satt ned revolver-felt som klasse. Hva menes om denne saken? Antar at mange har erfaringer rundt dette her på kammeret? Hvilken klasse anbefaler dere at man setter ned i dette tilfellet? På forhånd takk! Mvh, Rustfri1.
  4. Kjapt svar, takker for det. OK, så i praksis vil dette si, at selv om Politiet ikke kan kreve denne karantene, så vil ikke søknaden heller kunne godkjennes uten denne karantene. Antar at Politiet ikke godkjenner slike søknader uten attest fra NFPS? Så i praksis så vil dette da si at erverv ikke kan utføres før etter 24 mnd? PS: For ordens skyld, jeg spør ikke fordi jeg IKKE har tenkt å følge reglene til forbundet vårt. Men når våpenhandleren sier noe annet, så blir man jo i tvil. Man velger jo som oftest å stole på våpenhandleren også. De fleste seriøse våpenhandlere vet jo som oftest hva de snakker om.
  5. Hei alle sammen. Jeg er en flerårig pistolskytter som så smått har puslet bort i praktisk pistol. Artig sport! Siden jeg også er rifleskytter ifbm. jakt, så kunne jeg godt tenke meg å begynne med praktisk rifle. Men etter det jeg forstår så kan det være vanskelig. Jeg har lest gjennom forumene på kammeret, og fått med meg NFPS sine nye krav for aktivitetskrav og 24 mnd karantene på praktisk rifle. Men så har jeg blitt forvirret, for jeg spurte en kjent norsk våpenforhandler av praktiske rifler (nevner ikke navn av høflighet..) om hva jeg trengte for å kjøpe praktisk rifle av han. Svaret var at jeg ikke behøvde å bry meg om NFPS så lenge Politiets krav er oppfylt, med andre ord medlemskap i NFPS, medlemskap i lokal klubb som er tilknyttet NFPS, og behov er oppfylt. Hvis de tre tingene var på plass, så mente han skråsikkert at søknad vil gå igjennom. Kan noen her på kammeret bidra til å oppklare denne forvirringen min? Hvem har rett her? Våpenforhandleren eller NFPS? Hva kreves? Mvh, Rustfri1
  6. Hei alle sammen. Jeg er ny på forumet. Har ett spørsmål ift. kjøp av våpen, som jeg håper noen av dere mer erfarne her kan svare på: Jeg går nå rekrutterings-program hos vår lokale pistolklubb, og har skutt jevnt med .22 LR i vél 4 måneder nå. Jeg har pr.d.d ikke skutt 9 mm i denne klubben, men det skal påpekes at jeg har skutt 9 mm tidligere for en del år siden, og jeg har også tidligere eid en .22. (Jeg solgte denne pga. inaktivitet i en del år) Når jeg skal søke om våpen igjen om et par måneders tid, så tenker jeg å søke om både fin og grov samtidig. Jeg skal ha en .22 til trening og bane, samt en 9 mm til praktisk. Fordrer våpenloven at jeg må ha skutt 9 mm i nåværende klubb også for å kunne søke om 9 mm? Eller vil omfattende skyting med .22, samt det faktum at jeg har eid pistol tidligere, være tilstrekkelig til å søke om 9? Alle svar mottas med stor takk. Mvh, Pistol-entusiast på Møre
×
×
  • Create New...