v-max Posted November 30, 2008 Share Posted November 30, 2008 er det noen her som har speket hare før?tenker da på tips til framgangsmåte,og salte/tørketid...... har 4 harer i frysern,som aldri blir spist(blir aldri satt av tid til å lage )....dem er fra i fjor,også tenkte jeg at jeg kunne like gjerne hatt dem til snacks vedsiden av ei go nordlanspils en lørdagskveld..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
v-max Posted November 30, 2008 Author Share Posted November 30, 2008 merkelig at ingen her har prøvd dette..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunkerante Posted December 1, 2008 Share Posted December 1, 2008 Har aldri speket hare, men har laget gravet hare med stor suksess. Tror låra er mest aktell for produksjon av spekemat. Grav gjerne ryggen. Jeg vill ha gjort det slik: Begrav lårene et par døgn i grovsalt. Etter salting, skyller du låra lett og dekker de med rent kaldt vann i et døgn. Deretter kan du henge de i noen uker til speking. Heng de kjølig og tørt. Følg med på prosessen slik at de ikke tørker for mye. Anbefaler frysing hvis du ikke vil spise de med en gang de er ferdig speket Anbefaler Helge Hagen sin bok "Røyk og rak, tørk og grav", her er masse inspirasjon, samt grunnoppskrifter på de fleste konserveringsmetoder Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doten Posted December 5, 2008 Share Posted December 5, 2008 Min oppskrift på speket harekjøtt er følgende:(jeg bruker lår og oppdelt kjøtt ) Harekjøttet gnies inn med hvit pepper+timian . Legges på saltseng (sjøsalt ) , strø over sukker så det dekker bitene. Ha så på salt 2cm over kjøttet. La det ligge i 4 timer ! Børst av kjøttet og legg det i et kopphanklede el et lignede klede. Spiselig etter en 3-4 døgn ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.