Jump to content

Doten

Members
  • Posts

    32
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Doten

  1. Spetsen som ble tatt i Åmot er ikke det eneste tillfellet her i høst.Også på vestsiden av glomma har det vert et par angrep i høst(som er rapportert !) En fuglehund ble bitt i bakparten under trening et par dager før jakta og en harehund kom utpå en vei like ved eieren med en ulv i hæla ! Dette er utenfor ulvesona på vestsiden av glomma i Åmot der det i følge "eksperta" ikke skal være ulv. Også litt lenger vest på Ringsakersida er en harehund angrepet og fikk store bittskader.Dette blir bare verre og verre hvis det ikke snart skjer noe. Jakt med hund blir snart håpløst.
  2. Det er langt ifra Rena og til Gausdal da !! Er nok mange områder mellom Rena og Gausdal som har både mengder med hare og terreng med svært lite hare! Bor like ved regionfeltet ved rena og det er ikke så mye hare der i år som det var i fjor. Og mange andre steder på Rena er det dårlig med hare. Harebestanden varierer veldig lokalt i den enkelte kommunen. I et terreng i kommunen kan det være svært bra med hare mens det bare noen kilometer unna kan være vanskelig og finne "pus". Reis dit du har tenkt deg du og prøv,har du en noenlunde hund så blir det nok hare på deg !
  3. Mitt tips er og kontakte lokale skytterlag som har bygd nytt eller oppgradert sine anlegg. Her i bygda har vi de siste årene oppgradert skytebanen med elektroniske skiver på 100 og 200 meter , ny elektronisk elgbane og et komlplett skyteanlegg for alle haglegrener. Kontakt gjerne skytterlaget her for og få tips om finansiering og hvilke muligheter det er for og få div tillskudd og støtte.Skytterlaget er Åmot Skytterlag (har egen hjemmeside)
  4. Flott tiltak !! Ser at NJFF også roser kammeret for dette ! (på deres nettside)
  5. Når det gjelder jaktbil så er det en som ikke er nevnt her og det er Daihatsu Rocky ! Har selv en sånn og kjenner flere som har disse. Med høy bakkeklaring,dieselmotor,reduksjonsgir og veldig driftsikker så er dette min jaktbil.Og når den også kan dra henger på 2,5 tonn så dekker den mitt behov. Kort fortalt så er dette en enkel driftsikker bil uten all moderne elektronikk og som bare går og går !
  6. Det ser ut som det fortsatt er mye uklarheter om dette og at det er ulike tolkinger rundt om . Men det må jo vere en felles regel om dette som noen her kan svare på ! Det er vel ikke slik at om du har f.eks 5 reg .våpen idag og vil registrere 10 gamle hagler så må du kvitte deg med alle disse 10 hvis du skal kjøpe deg et nytt våpen senere ! Er det slik da blir jo ingen som registrerer gamle hagler før de har fylt opp våpengarderoben !
  7. Har etter at hjemmelagede kassefeller ble forbudt brukt bare Syningfeller og de har fungert svært bra ! Jeg kan anbefale dem !
  8. For en som har jaktet hare i over 40 år var dette artig og se ! Vi harejegere er snart en utdøende rase så dette er en ting som vi håper flere unger får oppleve.Husker selv hvor stolt jeg var når jeg endelig fikk lov til og skyte min første hare. Og for at de unge skal begynne med harejakt så er det viktig at de får skyte harer og ikke bare må sitte på stolsekken og høre på losen !
  9. Var en tur på politikammeret her om dagen for og undersøke litt om registrering av hagler. Jeg har "en del" eldre hagler som ikke er registrert og som jeg godt kunne tenke meg og få papirer på før myndighetene "finner" på noen nye lover igjen. Det viser seg nå at jeg kan få registrert så mange jeg vil av eldre hagler nå og at de IKKE skal telles med i den nye våpengarderoben. Vedkommende jeg snakket med viste meg skrivet som dette sto i og han mente at det ville vere lurt og gjøre dette nå. For han trodde at det sikkert kommer krav om at alle eldre hagler skal registreres før eller senere og at det da sikkert ikke blir så lett og få ubegrenset med hagler i skapet. Det virket som vedkommende jeg snakket med var veldig oppdatert på loven og hadde greie på våpen ,og han sendte med meg en hel bunke med våpensøknader og anbefalte meg og gjøre dette. Hva mener andre om dette og er det flere som vurderer dette nå ?
  10. Kjøpte den siste på elkjøp i Elverum i går ! Har også bestilt en ifra Lefdal . Ser ut til og vere et bra kjøp til den prisen.
  11. Jeg ser nå at man kan få registrere eldre hagler gratis . Og at disse ikke skal telle i den nye våpengarderoben på 6 våpen.Er det flere som har tenkt og gjøre dette? Jeg har flere gamle hagler som jeg nødig vil kvitte meg med .Jeg er nå litt i tvil om hva jeg skal gjøre,skal vi stole på myndighetene her! Dette "tilbudet" skal kun gjelde nå før det blir påbudt etterregistrering av gamle hagler,og det vil nok komme før eller senere. Det kan jo hende at politikerne snur når disse haglene er registrert. Og sier at disse alikevel skal telle i våpengarderoben. Hva mener dere , skal vi stole på myndighetene her ?
  12. Helt enig med shooter 2 idet han sier om NJFF ! Vi skulle hatt et eget jegerforbund i Norge som hadde jobbet for jegerne og ikke mot dem! Som hadde vert klare i meningene om f,eks blyforbudet og rovdyr !
  13. Doten

    salongkikkert

    Dette er sikkert kommentert og skrevet om tidligere men jeg prøver alikevel ! Kanskje dere kan anbefale et sted på dette nettstedet som kan gi meg svar ? Mitt spørsmål er vilken kikkert dere anbefaler og sette på min nye cz american.Skal brukes til litt jakt og trening. Vil ikke bruke for mye penger ,maks 12-1500kr.Har og vurdert og kjøpe en brukt en til samme pris.
  14. Doten

    Truger

    Jeg har brukt Tubbs 36" år nå en par sesonger nå. Bruker dem til og se om feller,på jakt og til bare og ta en tur i skogen.Og jeg må si at jeg ikke har hatt bedere truger, disse er rett og slett fantastiske til mitt bruk.
  15. Doten

    speking av hare

    Min oppskrift på speket harekjøtt er følgende:(jeg bruker lår og oppdelt kjøtt ) Harekjøttet gnies inn med hvit pepper+timian . Legges på saltseng (sjøsalt ) , strø over sukker så det dekker bitene. Ha så på salt 2cm over kjøttet. La det ligge i 4 timer ! Børst av kjøttet og legg det i et kopphanklede el et lignede klede. Spiselig etter en 3-4 døgn !
  16. Hælvete ! Nå må denne galskapen snart ta slutt. Skal dette fortsette så er det snart slutt på all jakt med hund. Jeg bor i nabokommunen i sør (åmot) og her er også mye av jaktområdene ikke jaktbare lenger pga dette svineriet !
  17. Min har serinummeret preget inn på høyre side av løpet foran kammeret. Ser litt "amatørmessig"ut,ser ut som det bare er banket inn på løpet.Det er ihvertfall det nummeret som står på våpenkortet.
  18. Har en som ser likedan ut i cal 12 og på den står det HI-STANDARD.Det er det eneste navnet jeg kan se på den og det står det på våpenkortet og (var reg.da jeg arvet den) Tror den er ifra 50 tallet. Er forøvrig en artig hagle som vi hadde mye moro med da min gamle onkel brukte den på harajakt før ,vi kunne jo høre på lang lei når han drev og ladde opp denne "skrangle hagla "
  19. Angående dette med og ha flere våpen nå før den nye forskriften ev.trer i kraft så har jeg etterlyst en ting før på dette forumet og det er det med reg.av eldre hagler.Hva blir det til med den saken ? Det var en gang et forslag om at man kunne få registrert alle de man hadde og at dette ikke skulle telle i en eventuell våpengarderobe.Dette for at man en gang for alle skulle få disse inn i våpenregisteret. Denne saken er det blitt helt stille om.Er nå stygt redd for at nå kommer forslaget om 6 våpen til og bli vedtatt og så går det en stund og da kommer det krav om at alle eldre hagler skal regisreres. Det blir da kjempeproblemer for de av oss som har "skapet" fult av hagler som er kjøpt og arvet og som det vil vere kjedelig og bare kvitte seg med.Er det noen her som vet mer om dette ?
  20. Ser at en sier han finner igjen hunden uansett avstand fordi han bruker gps.Hvordan er det mulig når det er hunden som har kontakt med satelitten og ikke du som peiler? Du er jo avhengig av og få kontakt med hunden for og vite hvor den er.Det er jo ikke den som peiler som har kontakt med satelitten. Den eneste muligheten da er noe jeg fikk høre om på elverum og det var at det gikk an og gå inn på et programm på pc`n og der søke opp hunden hvis du mistet kontakten med halsbåndet.Vet ikke om det går ann med det ble fortalt av en der.
  21. Doten

    Salongkjøp

    Skal kjøpe en ny cz 452 men er usikker på hvilken mod.Skal ha en A-tec demper på den.Bør jeg kjøpe en standardmodell som er ferdig gjenget eller gå for en annen modell ? Trenger noen råd før jeg handler !
  22. Det går vel på gps signaler ned til halsbåndet men fra båndet og til deg som peiler går den på en eller annen frekvens.(450mhrz ?) Slik forsto jeg det ihvertfall og da blir jo rekkevidden også begrenset på disse.Det er jo halsbåndet som tar imot signalene fra satelitten mens du som peiler får signala fra halsbåndet.
  23. Fikk demonstrert den nye garmin gps peileren under jakt og fiskedagene i helgen og den virket brukbar. Så også på swepoint sin .Den fungerer på samme måte som garmin sin men på swepoint sin så bruker du mobiltelefon .Det eneste problemet jeg ser med disse gps peilerne er jo batterikapasiteten på halsbåndet. For garmin sin del er den på ca 17 eller 36 timer,kommer an på hvor ofte du vil at hunden peiles (hvert 5 el.10 sek.) Hvis hunden blir borte kan den jo fort bli borte et par døgn.Rekkevidden mellom halsbånd og peileren er jo ikke noe lenger på disse en vanlige peilere. Garmin peileren har jo mange importert fra usa lenge nå men den kommer med norsk meny og språk nå i september.
  24. Doten

    Kikkertkjøp

    Skal kjøpe nytt sikte men vet ikke hva for et. Ønsker noen anbefalinger fra dere. Skal helst ikke koste så veldig mye , rundt 5-6000 kr.Skal brukes til variert jakt ifra reinsjakt ,toppjakt og gluggjakt på rev ! Bør da fungere i litt dårlig lys .Et brukt sikte er også en mulighet. Er det noen som har noen tips,da jeg ikke har så mye erfaring med forskjellige sikter .
  25. Doten

    Eldre sideliggere

    Har selv en Sauer mod 8 fra 1962 og den har fungert uten problemer de åra jeg har brukt den,jeg kjøpte den brukt for ca 30 år siden.
×
×
  • Create New...