Jump to content
Sign in to follow this  
Vaquero

Madsen M47

Recommended Posts

Dette er en lite sett og omtalt rifle:

Jeg hadde ment denne tråden som et spørsmål til vår danske venn på Kammeret @Chickenthief. Er denne riflen å se på danske skytebaner?

Denne riflen blir omtalt som: "Den siste".  Den siste boltriflen konstruert for militært/infanteri bruk. Den ble som årstallet nevner konstruert i 1947, produsert i ca.6000 eks. som skulle være eksportert til Colombia i 1958. Kaliberet var .30-06 Springfield. Colombia mod.1958. Rifla er meget spesiell og snedig konstruert, portet pipe m.m. Danmark har eksportert mange kjente våpen som maskinpistoler og maskingeværer tatt i bruk verden over, noen er bedre kjent i Norge og ellers. Denne M47 har jeg selv aldri sett, men en del av disse har tydeligvis havnet som "surplus" i USA. M47 ble ble produsert frem til 1958 i følge kilder. 

 

 

16752874_2.jpg

Edited by Vaquero

Share this post


Link to post
Share on other sites

Man finner dem for salg i statene av og til. De er skjeldne, men siden det ikke er så veldig stor interesse for dem ligger prisen som regel på bare $1000-1500. Det er nærmest uhørt for et våpen som finnes i et så lite antall og er kamret i et hyllevarekaliber.

 

OT: Jeg fikk klå på et utrolig pent eksemplar av den første halvautomatiske rifla som ble brukt militært forrige helg (Mondragon). Den auksjonsprisen blir nok i meste laget for de fleste av oss. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...