Jump to content

Hund som henger på noe lenge og ikke stiller elg.


Marius B

Recommended Posts

Har ei 1,5 år gammel jämthundstispe som jeg bruker på elgjakt og hjortejakt. Men har et lite problem, og det er at hun henger på noe lenge. Drar fort ut 15 - 20 km fra der hun tar ut elg, før hun vender nesa hjemover og da går dagen, og hun har beveget seg over mange jaktvald. Har også problemer med å stille elg, blir los i 2-3 minutter, så drar det ut, og stopper aldri. Hun kan glefse litt når hun har øyekontakt med elgen. Er det noen som har noen gode råd å komme med når det gjelder å få ho til å ikke henge på så lenge og klare å stille elgen bedre. Kan vel kanskje være litt unghund greie at hun ikke klarer å få stille elgen. Har skutt en elg i høst i los for henne.

Link to comment
Share on other sites

Hvordan var situasjonen da du skjøt for henne da? Beste oppskrifta for å få en fylkesjager er å skyte for dem når det drar ut alt for langt. Mange gode hunder er ødelagt på det.

Kan høres ut som at hun er for hard i uttaket, siden det ikke vil stå, og lett drar langt. Kan ordne seg med er faring. Nok skutt elg innen rimelig avstand fra slippet vil antakelig få henne til å gi seg fortere når det drar ut...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...