Jump to content

Marius B

Members
  • Posts

    35
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Marius B

  1. Kjøpte jakka, fikk den i dag. Førsteinntrykket er at den er tykk og "tung", blir spennede å prøve.
  2. Er den lydløs? Og hvor tykt er stoffet? Er det kun et lag, eller er den litt fôret? Mvh Marius
  3. Lurer på ny jaktjakke, er det noen som har erfaring med harkila lynx axis jakka?
  4. Lurer på ny jaktjakke, har hatt noe harkila gore tex, klattermusen bomull og ei swazi thar jakke som jakt jakke, men trenger ny. Var fast bestemt på å kjøpe meg ny swazi, men har begynt å se på fjellreven drev, noen som har erfaring med den? https://www.fjellrevenshop.no/produkt/fjellreven-drev-jakke/
  5. Ser på atv, er det noen som har erfaring med å hente elg med atv på 350 ccm? Blir den for svak? Feks honda 350 rancher.
  6. Ønsker å kjøpe ny rifle, har en tikka t3. Ser på schultz og larsen, men ønsker å ha "plaststokk". Vet dere om Schults og larsen kommer med dette i nærmeste tid?
  7. Har en svart elghundvalp og har vært ute på jakt i høst. Er det noen som vet hvor langt unna en elghund kan lukte en elg på åpenvær. Det forutsettes selvsagt at vinden blåser fra elgen mot hunden.
  8. For en uke siden kom jeg og 14 andre fra en tur med Diana (Limpopo) til Polen (Lutowko og Szubin). 3 dagers jakt, fri avskyting på gris og hjortedyr (hind/geit og kalv/kje). Skjøt 66 vilt, hvorav 44 gris, 7 rev, 2 dådyr, 3 rådyr og 7 hjort. betalte ca 14500 inkl fly, all transport og mat. Utrolig morsomt, bra jakt og mye action.
  9. Leupold vx-2 1-4x32 på en tikke t3. Brukes hovedsaklig til elg, hjort og rådyrjakt, suverent på skogsjakt
  10. Hva slags rovvilt skal du bruke den på? Er det mest elgjakt? Skal den brukes på bjørn og elg hadde jeg heller valgt jamthund eller norsk grå. Tror det er lettere å få til en god hund på disse rasene enn de du har planer om å erverve.
  11. Har en tikka t3 ss. Denne rustet utrolig lett, løpet ble gult i løpet av noen dager med jakt i regnvær, var nok ikke særlig flink til å pusse. Skar av et kloakkrør på langs (som en takrenne), plugget dette i begge ender. Tok av kikkerter og stokker på tikkaen, hagla og salongen. La disse nedi det åvskårede røret. Fylte opp med lampeolje (biltema). Lot børsene ligge i ca en måned i parafinbad. Etter dette har våpnene ikke rustet.
  12. Hei. Har prøvd med original ledningen og et par andre usb ledninger, da går den direkte i "data" modus. Marius
  13. Hei. Har ikke lest alle innleggene over. Har bare en anbefaling og det er DUN pose, skal du bære en fullverdig vinterpose i annet enn dun materiale veier det bly og tar masse plass. Har selv en bergans arctic ocean, synes dette er en god pose i forhold til prisen. Har brukt den i minst 30 minus og den holder mål. Har en ajungilak tyin, denne har ikke sjans til å måle seg temperatur, plass eller vekt messig. Har vært på mange turer i min pose, på det lengste 60 dagers tur, den fungerte bra, aldri noe problem med fuktighet. Finnes nok mange dunposer som er bedre enn denne, men har også en annen pris. Vil fraråde å dra fjellduker o.l. utenpå posen, dette fører til kondens og ising. Det spiller selvsagt ingen rolle hvis man bare skal sove ute en natt eller to etterhverandre. Kjøper man pose med halv/nesten ikke glidelås er det nesten helt håpløst å bruke hvis det bli varmt eller man er på tur og skal ta inn på hytter o.l.
  14. Hei. Det finnes så mangt som kan jakte elg, med mer eller mindre flaks. Men skal du ha noe som er sikrere enn gjennomsnittet ville jeg satset på jamte eller Norsk grå. Noen får til "hunder" av alt de får mellom hendene, men det vil nok gå litt mer av seg selv og ha en større sjanse for å få en god hund om du velger overnforstående raser. Har selv ei jamttispe og er fornøyd. Har noen kompiser med laikaer, og der vil jeg si at det ikke er så stor sjanse for å få en god hund. Men skal bikkja brukes på alt som beveger seg i skogen er laika et godt valg.
  15. Hei. Foreldrene mine har hatt flere buhunder. I min ungdom har jeg og bror min felt maaaaange ekorn i stålos. Buhunden stod ofte i los fra morgenen til vi guttungene kom hjem fra skola, så var det bare å rusle til losen med salongen eller hagla, pakke fangsten i avispapir, legge den i avispapir og levere til en preparant. Prøvde aldri å jakte noe annet med buhundene, men skal gjerne tro at de loser storfugl hvis de trenes på det. Buhunden er kjent for å være veldig løsmunnet, det kommer iallefall ingen inn på tunet uten at det høres:)
  16. Har en tikka t3 lite ss i 3006. Har kappet løpet på 48 cm og satt på en S&L TMD 45. Har ikke testet noe hastighet, men elgen stuper da fint på 100 m, men etter 15 skudd på skytterbanen er det så man kan steke både flesk og egg på demperen. Jeg skal iallefall ikke kappe løpet mitt noe kortere, heller kamre om til 308.
  17. Har en tikka t3 ss. Denne rustet utrolig lett, løpet ble gult i løpet av noen dager med jakt i regnvær, var nok ikke særlig flink til å pusse. Skar av et kloakkrør på langs (som en takrenne), plugget dette i begge ender. Tok av kikkerter og stokker på tikkaen, hagla og salongen. La disse nedi det åvskårede røret. Fylte opp med lampeolje (biltema). Lot børsene ligge i ca en måned i parafinbad. Etter dette har våpnene ikke rustet.
  18. Har en S og L hardcore 45 på en tikka t3 lite ss i 3006. Billig og ok. Den er utrolig stygg, og har en ekstra kladd lengst bak som du ser unødvendig mye i kikkerten, iallefall når kikkerten står på 1x i forstørring. Hvis man regner lyddemping/kr tror jeg nok dette er blant de beste kjøpene. Skyter absolut maks 15 skudd i serie, da er den så varm at du ikke kan ta på den med henda. Har kappet løpet på 48 cm, så demperen blir nok utsatt for unødvendig mye varmepåvirkning fra munningsflammen.
  19. Hei. Har kjøpt meg ny nordisk 320, er veldig fornøyd med det meste, ikke store forskjellen fra 220en, men batterikapasiteten er "skrøpelig" Bruker riktignok billige ikea batterier, men synes de holder kort tid i forhold til 220en, er det noen andre som har erfaringer?
  20. Hei. Vurderer å kjøp nye ringer til min tikka t3 lite ss. Ønsker å ha ringer som sitter rett på dovetailen, slik at jeg slipper weaver baser. Er det da sånne ringer jeg må kjøpe? Tikka Ring Mount 1 Inch Low Blue http://www.eurooptic.com/tikka-ring-mou ... 22967.aspx" target="_blank På bildet ser det ut som det stikker noen "pigger" ut under ringen, i sporet der skinna skal sitte? Eller har du noen andre forslag til ringer. Ønsker ikke å ruinere meg helt på montasjen
  21. Sendte en mail til belanor og de kunne opplyse om at Garmin ikke lager noen astro 320. De svarte: "Garmin har ikke lansert noen Astro 320. Dette er bare noe som ryktes på Internet, og er ikke lansert av Garmin USA."
  22. Ser at det er litt forskjell på forstørrelsen og litt annen justering av lyset, men hvordan er den optiske kvaliteten på vx-r kontra vxIII? er det neon som har prøve vx-r en?
  23. Heisann. Har to unger og ei jamthundstispe. Tenkte aldri så mye over første møtet, men når vi kom hjem fra sykehuset så satt ungen i bilsetet, satte det på gulvet og bikkja kom for å undersøke hva det var, var bare tilstede for å sjekke at det ikke ble for mye slikking. Tror det er dumt å ha bikkja i bånd ved første møtet (gjelder iallefall min hund), bikkja mi blir urolig/stresset når hun blir holdt tilbake og ikke får undersøkt som hun vil.
  24. Har en far med en svart elghund, denne skal egentlig bare brukes i bånd. Han har sluppet denne noen ganger og da loser den, stiller ikke, men loser når elgen går. Men svarthunden har blitt løs i kjeften, så når man lurer seg innpå elg har den lett for å kunne pistre når det virkelig begynner å bli spent. Dette gjorde ikke bikkja før han slapp den.
  25. Bruker disse og de er veldig varme. http://www.sorel.com/on/demandware.stor ... 3298416283
×
×
  • Create New...