Jump to content

QL og sublading


M67

Recommended Posts

Norma R1 har gått ut av produksjon. Kan være at du finner et par bokser hvis du tar en ringerunde. Supert krutt til subladninger.

 

Du bør holde deg godt på den sikre siden trykkmessig (i QL), og velge krutt utifra hvilken sort som gir minst munningstrykk ut i demperen.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Vanskelig spørsmål, vil ta tid å svare på alt. Det enkleste rådet er å forske i QL på egenhånd for å finne det jeg kaller "kritisk ladning", altså minste ladning som kan gi farlig trykk om alt går til h*lvete. Dette finner du ved å sette kulevekt til det maksimale QL vil akseptere og prøve med det kruttet du ønsker å bruke, holder du deg godt under dette bør du være trygg.

 

Skal prøve å skrive litt mer om dette, men det er mye som skal kondenseres ned til et håndterbart nivå. Jeg har bl.a. ladet 180grs kule til over 500m/s og 3000bar med N310 i 30-06, men dette var med strekklappmålinger underveis. Når man jobber i blinde blir det straks langt mer komplisert, og det er ikke alltid like enkelt å definere sikkerhetsgrensene for eksperimentene.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...