Jump to content

N-15 i 300 win mag og treffpunktendring


Linduvarri

Recommended Posts

Var på bana og testa to like ladningar med Norma 15 krutt. Og fekk ca 10 cm treffpunktendring med dame kule og kruttmengde. 75 grains n15, 165 grains gmx og kaliber 300 win. Men ulik lot med krutt. Er dette vanleg? Veit brennfart kan variera litt frå lot til lot med skytterlagskrutt. Men vart likevel litt overraska. Samlingane var isolert svært gode. Men sat i nier/yttertier på kvar si side av blinken og i litt ulik høgd.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Kanskje ikke vanlig med så mye treffpunktsendring, men det kan vel heller ikke klasses som unormalt. Fø. er det ikke bare med skytterlagskrutt en kan få endringer ved bytte av lot. Sist jeg bytta lot med N 150 i 6,5x47en forandret V0 seg med ca 10 m/s, dog med ubetydelig treffpunktsendring.

Link to comment
Share on other sites

ikkje kruttet sin feil... hvis kruttet kom frå samme box. men i mellom finner du ei blandning av krutt og kule som går helt jællig.. det er derfor du ladder opp kule med krutt og ladder opp 3\5 skudds.. så skyter du frå min til max til å finne ka som går best i rifle di.. fortsett å prøve..

Link to comment
Share on other sites

ikkje kruttet sin feil... hvis kruttet kom frå samme box.
TS skriver jo at det er snakk om 2 forskjellige lot.nr. Hvis kulene samler godt i hver sin lot (slik som TS skriver) så er det selvfølgelig kruttet sin feil. Dette er, som tidligere nevnt, ulempen med skytterlagskruttene.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...