Jump to content

Et par (salong)rifle spørsmål


Mortenp86

Recommended Posts

1) Er det lov til å modifisere våpen? og evt i hvor stor grad?

Har sett at man får kjøpt ulike "kit" til enkelte salongrifler, mitt spørsmål er da; er dette er lov i Norge? innskyvbar kolbe og pistolgrep?

 

2) Hvordan er det å lakkere en syntetisk kolbe? og evt hvordan bør man gjøre dette for å best resultat?

 

har prøvd søkefunksjonen men finner ingen treff

 

Takker for svar

Hilsen Morten

Link to comment
Share on other sites

Børsen må være minimum 840 mm lang.
Med kolben i korteste posisjon. Det betyr i praksis at på salongrifler blir det nesten alltid forbudt å ha på en foldekolbe, og en innskyvbar kolbe kan fort bli i grenseland. Slike som er av typen som skyves "helt" inn, lik de man finner på enkelte AG3, vil nesten alltid gi for kort lengde. Om man absolutt vil ha en slik kolbe, selv om man ikke kan folde eller skyve den helt inn, kan man lime eller sveise mekanismen så den holder kravet til lengde.

 

Ingen har prøvd å konfrontere "systemet" direkte når det gjelder å sette på skjefter med vertikalt pistolgrep. Antagelig fordi man vil bli kjent på politikammeret som en kranglefant, og siden man ikke har noe rettsvern når det gjelder inndraging av våpenløyve så er der en meget reell risiko for å miste økonomiske verdier og en livsstil.

 

Og siden skytternorge er et delt samfunn, vil det aldri bli tatt opp som noe "vi" skal prøve å få gjennom, all den tid det stadig legges press på lovlig våpeneierskap andre steder.

Link to comment
Share on other sites

har hørt at det ikke er lov til å modifisere våpen til militær eller taktisk art.. men er man litt kranglete kan man sikkert diskutere seg til at innskyvbar kolbe er fordi jeg har korte armer og pistolgrep er fordi jeg har små hender og stive håndledd. men i realiteten vet jo de fleste at innskyvbar kolbe og pistolgrep for å kunne håndtere våpen lettere i trange rom.. men uansett.. bare nysgjerrig, salongen skal brukes til mengdetrening på litt distanse..

 

Noen som har vært borti det å lakkere syntetisk stokk? syntes remington sin gråe stokk er utrolig stygg :P

Link to comment
Share on other sites

Innskyvbar kolbe på en salong er strålende om man skal lære poden (eller poda) å skyte med samme våpen som en selv bruker. Eller om man vil ha en litt kortere børse i sekken. Er vertikalt pistolgrep vil ha fordeler i enkelte skytestillinger, ellers ville nok ikke de aller fleste konkurransevåpen hatt det.

Man har ikke lov til å modifisere langvåpen til å være under lovlig lengde, eller til å ha en annen funksjonering (manuell, halvauto, helauto) enn den er registrert som. For den nysgjerrige kommer her teksten fra våpenrundskrivet av 09:

3.6.7 Vesentlig endring av et våpens karakter. Geværer med sammenfellbart/innfellbart/avtagbart skulderskjefte

Etter våpenloven § 8 tredje ledd, må den som vil foreta en vesentlig endring av et våpens karakter eller eier et våpen som er vesentlig endret, ha politimesterens tillatelse. Dette gjelder også registreringsfrie våpen. Avkortning av kolbe slik at våpenets totallengde blir kortere enn minste tillatte lengde, jf. våpenforskriften § 2 første ledd, jf. § 4 første ledd, regnes som vesentlig endring. Det samme gjelder en endring av fast kolbe til innfellbar kolbe. Videre vil omgjøring av våpen til å ha helautomatisk funksjon regnes som en vesentlig endring av våpen. Tillatelse til vesentlig endring skal kun gis hvor det foreligger et begrunnet behov. Direktoratet antar videre at denne bestemmelsen også omfatter nedkorting av geværpipe slik at pipen blir kortere enn lovlig lengde. Dette gjelder uavhengig av våpenets lovlige tottallengde. Pipelengden måles i henhold til bestemmelsene fastsatt i våpenforskriften § 4.

"Militær" og "taktisk" er fullstendig meningsløse begreper i denne sammenhengen. Det er fullstendig udefinerbart, og vil bare føre til gråsoner den enkeltpersoner i maktapparatet vil kunne få viljen sin gjennom å "instruere i korrekt tolkning". Kanskje ikke så kritisk i akkurat denne sammenhengen vil man kanskje si, men du kan være rolig for at om ting sklir bort fra lovmakers intensjon er det aldri til fordel for folks frihet.

Edit: Fjernet idiotisk linjeskift i sitat

Link to comment
Share on other sites

Jeg har lakkert endel syntetskjefter og metoden jeg bruker er:

 

- Matte ned skjeftet med brun pussepad fra f.eks. Biltema.

- Rengjøre grundig med bremserens.

- Lakkere med f.eks. EC Paint.

 

Dette har vist seg holdbart denne høsten ihvertfall. Har ikke fått hverken riper eller sår på tross av bruk i tett skog.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...