Dagl Posted October 13, 2015 Share Posted October 13, 2015 Hei! Jeg har tenkt litt på å kjøpe kjøttsag. Har brukt kjøtt - båndsag til dette formålet, men etter flytting er jeg nå lenger unna sagen... Tenkte å begynne å dele kjøtt hjemme fra neste år. Altså er det ingen hast... Jeg kan selvsagt kjøpe en tilsvarende båndsag som jeg har lånt før, som er laget for å sage kjøtt. Denne jeg lånte hadde også kraftig kvern, som var ett stort pluss. Men det er ikke plassbesparende... Derfor har jeg gått og tenkt litt på om det kan finnes noen annen - mindre - form for sag som kan brukes på kjøtt eller mere korrekt bein. Bajonettsag er en variant. Men jeg synes den er litt klønete til mindre delingsjobb som koteletter, ribbein etc. Tenkte litt på Fein-sag eller lignende. Noen som har testet slikt? Først og fremst blir den å bruke på rein. Og sjelden til kløving av ryggrad - men det kan tenkes. Mest blir det kapping av ribbein, skive opp rygg til koteletter, kapping av bein til kraftkoking.... etc. Noen som har noen forslag? Mvh Dagl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoctoRoy Posted October 13, 2015 Share Posted October 13, 2015 Kjøpte for noen år siden en kombinert kjøttsag/kvern av Moe&Co. Den anbefaler jeg å styre langt unna. Sagen ble levert med elendig sagbånd, kvernen var noe rallemikk og servicen hos Moe&Co den gangen var langt under pari. Fant denne http://www.jula.no/catalog/verktoy-og-m ... nk-240041/" target="_blank" target="_blank hos Jula. Den har saghøyde 80 mm - men da blir det vel bare ribber og bein du kan sage med den. Ellers er det viktig at du kommer godt til for rengjøring etter bruk. Det kommer litt an på hvor stort budsjett du har også. Kanskje denne? http://www.finn.no/finn/torget/annonse? ... rough=true" target="_blank Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagl Posted October 13, 2015 Author Share Posted October 13, 2015 Det var saga fra Moe&Co vi (fatter og jeg) kjøpte ilag, og som jeg har brukt til nå. Vi har vært fornøyd med både den og kverna, så tydelig er det forskjell på produktene som kommer derfra. Har delt opp 1-2 elger og 1-2 rein iåret + noe gris med den. Men nok om det, ulike erfaringer bare. I utgangspunktet var det ikke en båndsag i det hele tatt jeg er ute etter. Men om det finnes noe håndholdt som kan brukes. Mye enklere å stue vekk, og til en viss grad også rengjøre. Men er ikke sikker på om jeg er på rett spor her.... Mvh Dagl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoctoRoy Posted October 14, 2015 Share Posted October 14, 2015 På slaktehusene hadde de noen sager som så ut som overdimensjonerte vinkelslipere (mulig de har det fremdeles) og de fikk meg på tanken at håndholdt sirkelssag muligens lar seg bruke til kjøttsag. For å foreslå å sette sagblad på en vinkelsliper gjør jeg ikke. Hvis man velger en batteridrevet sag med fintannet blad og god batterikapasitet + batterier i reserve så skulle det la seg gjøre å sage kjøtt. Deretter rengjøring, tørking og rett i en skoeske for lagring Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagl Posted October 14, 2015 Author Share Posted October 14, 2015 Interessant tanke, skal forske litt rundt dette.. Jeg har også sett de "vinkelsliperne" du nevner, og det var også årsaken til at jeg begynte å tenke utenom båndsag. En batteridrevet sak ville jo vært suverent! Mvh Dagl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoctoRoy Posted October 14, 2015 Share Posted October 14, 2015 Måtte jo selvsagt lete rundt for å se hva det gikk an å få tak i og da kom jeg over denne http://frostvik.no/sager/2342-dual-dest ... -kutt.html" target="_blank"target="_blank" target="_blank som likner veldig på de før omtalte sagene på slaktehuset. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagl Posted October 15, 2015 Author Share Posted October 15, 2015 Jepp, det ligner mye på de sagen jeg også har sett på bilder fra slakterier. Er jo på en måte omtrent midt i blinken. Skal absolutt vurdere den etterhvert. Det blir ikke noen oppdeling mer her iår, så jeg har ett år å vurdere på. Mange takk for tips! Mvh Dagl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toaal Posted October 16, 2015 Share Posted October 16, 2015 Har en slik sag av god gammel type. Denne kom til meg-via omveier(?).., i.f.m nedleggelse av et slaktehus. Send pm hvis noen driver med slakt i stor stil, for meg har den mildt sagt ingen bruksområde. Den er konstruert før HMS. Skjermer etc finnes ikke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted October 16, 2015 Share Posted October 16, 2015 En skikkelig kjøttøks deler en hjort på langs uten noe problem; ebayhandel fra asia er tingen. Som bonus slipper en "sagma" som er snadder grobunn for bakterier og mugg. Evt en bajonettsag med kjøttsag. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.