Jump to content

Hvilket kaliber?


sigvald

Recommended Posts

.308 er et av de tre store kalibrene (de to andre er 6,5x55 og 30-06), og er således et fornuftig kaliber til jaktbruk. Ammunisjonen er forholdsvis rimelig, og de fleste skytterlag og sportsbutikker som selger ammunisjon vil ha det tilgjengelig.

 

Det sagt, så er de to andre også fornuftige kalibre, og hva du til slutt ender opp med vil mest sannsynlig være avhengig av hva du får et godt tilbud på.

 

Når du skal søke, kan det derfor være greit å søke på rifle i alle tre kalibrene, det koster ikke noe mer, og da kan du velge og vrake. Kalibre utover de tre er umiddelbart dyrere å holde på med.

 

Dersom du skal skyte mye, kan det være en god ide å vurdere hjemmelading - da betyr tilgjengelighet på fabrikkammunisjon også mindre, om du er prepper-anlagt av deg (eller bare ønsker å senke kostnaden per skudd).

 

Hjemmelading er på ingen måte noe must, og mange skyttere klarer seg fint uten å gjøre det. Det er dog en god måte å redusere kostnaden ved hobbyen på, og ikke minst en artig hobby i hobbyen.

 

Og ja; ta vare på hylsene; om du ikke skal lade selv, kan du selge engangsskutte hylser her på forumet. Også det er en fin måte å redusere totalkostnadene på.

 

Uansett valg vil jeg ønske deg lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...