Jump to content

Beste knivstål & Forslag


Ryperånern

Recommended Posts

Heisann

 

Jeg er etter hvert blitt litt fasinert av kniver i toppklassen, og lurer på følgende:

 

- Jeg har forsøkt å finne ut hva som er beste materialet for kniv. Jeg har noen kniver i 8AUS stål, som synes å være bra, men kan man si noe om hva som er det beste materialet for knivblad hvis man tenker spesielt på skarphet og slitestyrke kombinert?

 

- Tips til kniver basert på ovenstående?

Link to comment
Share on other sites

- Jeg har forsøkt å finne ut hva som er beste materialet for kniv. Jeg har noen kniver i 8AUS stål, som synes å være bra, men kan man si noe om hva som er det beste materialet for knivblad hvis man tenker spesielt på skarphet og slitestyrke kombinert?

 

Om du ikke ønsker et rustfritt stål vil du få bedre kombinasjon av skarphet og slitestyrke i et stål som ikke er rustfritt.

For å finne de mer optimale stålene til ditt bruk må du ta hensyn til hva du bruker den til/på, hvordan du bruker kniven (forsiktig eller røft), eggvinkel og hva du bruker til bryning.

 

Stålet må selvsagt herdes riktig, og det er enda vanskeligere å avgjøre.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...