Ryperånern Posted May 3, 2014 Share Posted May 3, 2014 Heisann Jeg er etter hvert blitt litt fasinert av kniver i toppklassen, og lurer på følgende: - Jeg har forsøkt å finne ut hva som er beste materialet for kniv. Jeg har noen kniver i 8AUS stål, som synes å være bra, men kan man si noe om hva som er det beste materialet for knivblad hvis man tenker spesielt på skarphet og slitestyrke kombinert? - Tips til kniver basert på ovenstående? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KjellTore Posted May 3, 2014 Share Posted May 3, 2014 Nest øverste tråden som ligger her på knivdelen av forumet tar for seg ståltypene ganske bra. Prøv å se på den så får du nok svar på det meste Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallurgen Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 - Jeg har forsøkt å finne ut hva som er beste materialet for kniv. Jeg har noen kniver i 8AUS stål, som synes å være bra, men kan man si noe om hva som er det beste materialet for knivblad hvis man tenker spesielt på skarphet og slitestyrke kombinert? Om du ikke ønsker et rustfritt stål vil du få bedre kombinasjon av skarphet og slitestyrke i et stål som ikke er rustfritt. For å finne de mer optimale stålene til ditt bruk må du ta hensyn til hva du bruker den til/på, hvordan du bruker kniven (forsiktig eller røft), eggvinkel og hva du bruker til bryning. Stålet må selvsagt herdes riktig, og det er enda vanskeligere å avgjøre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Olav Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=23&t=1871 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.