Jump to content

Ryperånern

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Ryperånern's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Heisann Jeg er etter hvert blitt litt fasinert av kniver i toppklassen, og lurer på følgende: - Jeg har forsøkt å finne ut hva som er beste materialet for kniv. Jeg har noen kniver i 8AUS stål, som synes å være bra, men kan man si noe om hva som er det beste materialet for knivblad hvis man tenker spesielt på skarphet og slitestyrke kombinert? - Tips til kniver basert på ovenstående?
  2. Jeg har ikke lest hele tråden, men lurer på om noen har link til de nye forskriftene.
  3. Jeg er selv lege, men det er selvsagt vanskelig å stille diagnose på nettet. De fleste flått har ikke borrelia smitte i seg. Borrelia uttarter seg slik at du får en rød ring omkring bittstedet 3 dager til 4 uker etter bittet. Utslettet sprer seg utover som en ring med tiden. Et lite rødt område kun de første par dagene er ikke nødvendigvis tegn på smitte men som regel en normal reaksjon på bittet. Dersom du har et rødt ringformet utslett omkring bittet 2-3 dager eller senere så bør du kontakte lege for å få antibiotika. De aller fleste leger gir deg da penicillin da dette er førstevalget og fungerer godt. Noen ganger kan hovne lymfekjertler, feber eller generell sykdomsfølelse inntreffe. Dersom det skjer bør man uansett søke lege. Svært sjelden får man senkomplikasjoner av flåttbitt, men de inntreffer og man bør derfor søke lege på ovennevnte betingelser. Forebygging: Fjern flåtten så raskt du kan. Det gjøres ved å trekke flåtten rett ut med neglen eller ved hjelp av en pinsett eller flåttfjerner, som du får kjøpt på de fleste apotek. Det gjør ingenting om litt av flåttens biteredskap sitter igjen. Håper dette gir litt kjøtt på beinet, men jeg er altså ikke Dr.Online
  4. Ja denne har jeg sett på nettet. Har du/dere noen erfaring med hvordan man får skutt der? Er det bare å møte opp eller er det reservering av tidspunkt? Annet man bør vite?
  5. Takk for svar, jeg fikk masse info fra din link
  6. §45 i viltloven: Ferdsel med våpen på annen manns grunn: "Ferdsel med skytevåpen eller fangstredskap er forbudt i utmark der en annen har jaktrett, med mindre det skjer i lovlig ærend, og våpenet bæres uladd." I praksis betyr vel dette at man kan gå på annen manns grunn med våpenet uladd dersom man 'er nødt/har skjellig grunn til' å ferdes der. Det finnes dessverre eksempler på at jegere benytter seg av dette for å f.eks. presse dyr inn på eget jakt-terreng etc. Jeg kan ikke skjønne at det er mange som er så utspekulerte, men man skal altså i følge loven forstyrre minst mulig på annen manns jakt-terreng. Dersom man i det hele tatt har mulighet til å kun å ferdes i eget terreng bør man etterstrebe dette. Slik tolker jeg loven, men det er helt sikkert mange meninger om dette..
  7. Dersom man bruker stål-hagl med choke trangere enn 1/2 hva skjer? Riper i løpet? Andre hensyn å ta?
  8. Så langt det lar seg gjøre bør man ferdes i eget terreng. Dette betyr altså at om du har jaktrettigheter i et terreng der det tar deg 20 min å gå hjem til hytta/bilen, så skal du gjøre det selv om det kan ta deg 3 min å gå gjennom annen manns terreng. Om du ikke har slik mulighet er det selvsagt at du kan gå gjennom annens terreng, det hele kommer an på argumentet du fremhever for å gå der. At børsa er uladd er en selvfølge i så måte, da du ikke har jaktrettighet i det terrenget du krysser. Dette svaret skriver jeg kun fordi jeg nylig har avlagt jegerprøven, jeg er ikke erfaren jeger i praksis.
  9. Ho ho ho. Gøyal situasjon. Regner med at rypa på 6 meter lo godt.
  10. Regner med at min første hagle er i hus om ca 2 uker. Da vil jeg naturligvis få veldig lyst til å prøve den i passelig trenings-sammenheng. Jeg vet lite om tilbud omkring Oslo, noen som har tips? Det være seg lerdueskyting eller annet i Oslo området. Anyone?
  11. Det blir vel i første omgang mest rype, tiur og due. Da er det altså kanskje greit med vismut, eventuelt stål. Hvordan ligger disse prismessig? Finnes det egen ammo for lerdueskyting eller trening av annen karakter?
  12. Dette er mitt første innlegg her på forumet. Jeg tok jegerprøven i høst og har søkt om våpenkort. Var hos forhandler i dag og bestilte meg likesågodt en Beretta S687 silver pigeon II, 12/76. Gleder meg vanvittig til første jaktsesong Det jeg lurer litt på er hva som er best ammunisjon å benytte. Kan noen si noe generelt om dette? Hva med ammo til lerdueskyting?
×
×
  • Create New...