Jump to content

Browning hi power ammo


Harry

Recommended Posts

Hei. Står på trappene til å arve en Hi power 9mm. Krigsmodell og historikk. Våpenet ser strøkent ut. Spm er tåler denne "vanlig" 9mm.. eller kun redusert.? Jeg har noen moderne pakker merket 9mm luger. Spiser den disse.? Uten å gå i luften. ? :-)

Link to comment
Share on other sites

Takker for kjappe svar.. da brenner jeg avgårde de som e merket 9mm Luger.. :-) Pistolen ble tatt fea en norsk SS soldat/offiser mai 45. Hylsteret er merket m Ørn hakekors 1941 og SS med "lyn" S er.. og navnet til personen. Blir nok ikke daglig bruk, men må prøves.

Link to comment
Share on other sites

Stol ikke blindt på "Luger" merking.

Har cronografert 9mm Luger ammo med høy faktor.

Federal 124grn, faktor: 139.59 skutt i en Glock 17

GFL 123grn, faktor: 141,79 skutt i en Glock 17.

 

Forsvarets FFV og GFL ble cronografert til 142-145 i faktor, Skutt i en G17(med advarsel)

 

NB!! Målingene er gjort for ca 10 årsiden.

Forandringer på LOTene kan forekomme.

Link to comment
Share on other sites

9mm Luger er betegnelsen amerikanske leverandører bruker på kaliberet. Den skal da være ladet innenfor en viss trykkstandard som er basert på P08, hvis ikke skal ammunisjonen være merket på en måte som tydelig viser at den er utenom normen, f. eks. +P. Man bruker ikke en potensielt farlig skriftlig referanse til Luger når man opererer i et marked med erstatningsrettslige tradisjoner som i USA.

Ad faktorsammenligningene over, så husk at FFV-ammunisjonen med advarsel hadde 115gns kule.

Link to comment
Share on other sites

Mener å ha lest at Hi powern ble laget i et ganske begrenset antall med lettvektsramme, men at dette ikke slo helt an, dette er dog snakk om etterkrigsproduksjon. Det en dog skal ha i bakhue er at eldre våpen har en annen stålkvalitet og herding enn nyere våpen, Tyske våpen fra 2.vk avtok en del i kvalitet utover i krigen, både grunnet tidsnød og materialkvalitet. (godt eksempel p38)

Du kan stort sett skyte hva du får tak i av ammo i de fleste pistoler, de eksploderer ikke, men når du står der med en sprukket ramme eller sleide som følge av en stødig diett med mp ammo/nato er gjerne klenodiet redusert til en litt råflott stålklump.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har heller ikke hørt om at FN Browning HP, er produsert i noen lettveksversjon. Den er jo også ganske lett i stål. Men som 1911, er den av de mest produserte pistoler og mest kopiert. Så er det en orginal HP, tåler den all 9mm beregnet for pistol.

Link to comment
Share on other sites

De tysk merkede hoghpowerene ble laget i okkupert belgia, og det av arbeidere som ikke nødvendigvis likte tyskere.... Jeg ville ALDRI ha brukt noen ladninger jeg ikke var sikker på at var slappe i en HP. Det jeg har lest om HP tilsier ogsså at jeg neppe ville brukt den friskere delen av pistol ammo segmentet uansett.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...