Jump to content

Harry

Members
  • Posts

    75
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Harry's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Glimrende svar folkens. Da har jeg kjøpt CCI Gamepoint til jakten og noen V-Max til eliminering av mindre skadedyr for en snill eldre bonde i nabolaget til hytten. Går ut fra dette vil funke. Aldri prøvd 17hmr før, så er spent på det. Tidligere kun brukt arbeidsjernet i .308 og hagle. Ser for meg at 17hmr med demper kan fungere veldig bra. Børsen kom i posten for en liten uke siden, bare igjen å montere kikkert og innskyting. Igjen takk.
  2. Glimrende svar folkens. Da har jeg kjøpt CCI Gamepoint til jakten og noen V-Max til eliminering av mindre skadedyr for en snill eldre bonde i nabolaget til hytten. Går ut fra dette vil funke. Aldri prøvd 17hmr før, så er spent på det. Tidligere kun brukt arbeidsjernet i .308 og hagle. Ser for meg at 17hmr med demper kan fungere veldig bra. Børsen kom i posten for en liten uke siden, bare igjen å montere kikkert og innskyting. Igjen takk.
  3. Takker så mye.. Gamepoint og V max jeg lurte på.. kjipt å ta feil der..
  4. Hei. Etter mye frem og tilbake har jeg kjøpt en CZ452 Amreican i 17hmr. Hovedsaklig tiltenkt Skarv og gås innen relativt korte hold. Noen som har formening om hvilken ammotype..? har lest 10000 innlegg, men ikke blitt klokere.. Hjeeellp.. noen med erfaring som har en pekepinn.. tenker både på presisjon og effekt/skader på viltet.
  5. Takker for kjappe svar.. da brenner jeg avgårde de som e merket 9mm Luger.. Pistolen ble tatt fea en norsk SS soldat/offiser mai 45. Hylsteret er merket m Ørn hakekors 1941 og SS med "lyn" S er.. og navnet til personen. Blir nok ikke daglig bruk, men må prøves.
  6. Hei. Står på trappene til å arve en Hi power 9mm. Krigsmodell og historikk. Våpenet ser strøkent ut. Spm er tåler denne "vanlig" 9mm.. eller kun redusert.? Jeg har noen moderne pakker merket 9mm luger. Spiser den disse.? Uten å gå i luften. ?
  7. takker for svar.. har en presis 308 (i hvertfall minst like presis som meg.. med demper, tofot og zeiss 2,5-10X50... så bør vel få tatt ei gås til helgen.. Noe spesielt treffpunkt..? eller er det rett i skutesiden..om de står på land med siden til.. er vel ikke så lett å skyte fra land om de svømmer..? Kanadagås gjør vel det av og til.. tenker på å finne et treffpunkt.
  8. kjempeflott.. takker for svar. har 308 med god kikkert og demper og tynt bebygget så litt spetakkel får man tåle.. prøver det jeg da. Fryktet det ville bli kjøtt ødeleggelser.
  9. Hei. Har tidligere prøvd meg på gåsejakt med varierende utfall.. Nå har jeg tenkt å prøve meg med rifle i 308 med helmantel.. noen som har erfaring med dette..? har tidligere brukt hagle, men sliter med å komme på skuddhold.. Kan vel ta de på litt lengre hold da..? 100m bør jo gå greit med treff godt plassert i kroppen..? eller er jeg helt på viddene..? noen synspunkter..? har og en salongrifle, men er sikker på at det er for "puslete" for gås.. (hares størrelse osv..) så da gjenstår en meget presis 308... salongen anser jeg som utelukket.
  10. Greit svar det.. omtrent som forventet.. takker..
  11. Hei.. noen som kan hjelpe meg med verdien på en revolver mrk Iver johnson arms and cyclefactory (eller noe slikt).. trolig kal 38 s&w.
  12. gjelder det våpen og...? har innvilget søknad på 223 liggende... så var det jo drømmen om en Tikka da...
  13. gode poeng her nå.. kanskje like greit å beholde den.. trenger ikke "plassen" på våpenkortet til noe nytt.. bruker den i "ny og ne" og har verdens tryggeste oppbevaring.. (i hvertfall nesten.. Ikke dumt å bytte pipe til noe kvassere.. leste forøvrig litt om dette med 1986.. kalles vel pre-ban i USA.. før forbud om private kulesprøyter.. har med mulighetene for ombygging å gjøre. Ombygging er uansett helt uaktuelt for meg... og børsen har litt sjel med "Colt" merking fra 68 og tilstand som som rett fra fabrikken.. takk for innspill.
  14. åhh... så den er for gammal ja.. det forklarer jo litt.. eksportering er vel styr.. lettere å finne en samler, beholde skarp (blir brukt, men samler dårlig), eller plombere..
  15. ikke lovlig omsettbar..? hvorfor ikke..? den er jo lovlig registrert..?? jaja, kan jo plombere den og henge den på veggen på "gutterommet" og.. for den er litt tøff, men blir brukt mindre og mindre.
×
×
  • Create New...