Jump to content

Hjemmelading.


kystjeger

Recommended Posts

Synes det er kjempebra at en kan få svar på ting her på kammeret. Det setter jeg forferdelig pris på.Er fersk hjemmelader. Så det er mye jeg ikke vet enda. Er usikker på kuler. Kaliber er 30-06. 150 grains Barnes TSX er dette en jaktkule?. 150 grains Hornady Interlock SP tror jeg er en jaktkule. 150 grains Lapua Mega jaktkule?

150 grains PBP HP FT treningskule? Hylser som jeg bruker til lading er Norma hylser, Er det ikke slik at enten det er Norma jaktmatch hylse eller Norma forbedret elite eller Norma Oryx så er dette samme hylsene,slik at om jeg tar en hylse som har vært jactmatch og lader den til en jaktkule Norma så betyr det ingenting. Håper dere forstår hva jeg mener. Har kuler 150 grain full Metall Jacket Boat tail . Vil gå inn i ladeboken og se hva jeg må lade med. Vil bruke Norma 204.

Link to comment
Share on other sites

Barnes tsx kulene ville jeg nok brukt N-560 og da 62 grains (pluss litt til) Denne ladningen er brukt i flere rifler, men er ikke for mengdeskyting i varmt vær. Begynn gjerne noe lavere

Lader selv 168 grains kula i en 3006 bruker 62 grains 560 hastighet = 897m/s federal 210 hetter, friflukt bør være 1,3mm i følge Barnes. Dette er en veldig god kule til allt jaktbart.

 

Bruker norma eller lapua hylser, samme ladning.

Link to comment
Share on other sites

Takker for svar. Så hvis jeg går inn i ladeboken for å finne ut hva ladning jeg skal bruke så skal jeg ikke bry meg om kulen er en spiss treningskule eller en butt jaktkule. Litt har det å si har jeg fått med meg,men hvis kulen bare veier det som står i ladeboken så er det bare å lade å skyte i vei. Har Midway egne ladetabeller som du kan gå inn på?.

Link to comment
Share on other sites

Angående homogene kuler:

 

Vi lader nå TSX kula i alle våre jaktrifler; det vi si 2 stk 270W, 2 stk kal 30. og en 375H&H

350RM bruker den i noen flere enn oss.

Den mantler litt i dårlige løp som ikke har blitt tatt vare på men ikke mer enn det går å leve med.

 

Personlig har jeg brukt barnes siden slutten av 90 og er veldig fornøyd. Med TSX kula har vi nok bare en høst erfaring og da i 3 hjorter, 4 rådyr, 1. tiur og ihvertfall 11 taggers elgoksen til 350RM, en dåhjort og 1 bever. Denne kula virker og mantler lite i våres rifler. Man skyter ikke så mange og lange serier på jakt, så dette problemet er nok mere teoretisk enn praktisk. Man har mulighet til å pusse, hvis man må, mellom vær skuddserie. Den liker også litt futt i rompa for å gi gode serier.

Den ekspanderer bra på alle avstander og hastighet og lager ikke jørpe selv ved treff i bein.

Personlig mener jeg dette er en meget god kule som tåler høye hastigheter og som gir gode samlinger.

 

I 270W putter vi like mye N- 560 i 130 grains TSX som vi gjør med 130 grains Nosler BT.

 

bruk tabellene i ladeboka i utgave 6 tror jeg faktisk 150 grains TSX finnes

Link to comment
Share on other sites

Til jakt bruker jeg, foreløpig, kun fabrikkammo. Når jeg får mer erfaring med lading er det ikke umulig at jeg "ruller" mine egne jaktpatroner, men foreløpig holder jeg meg til Federal Fusion 180 grain.

Treningsammo'n derimot, der lader jeg selv av hjertens lyst. Har funnet en ladning som passer ypperlig for MIN børse, selv om den er veldig "kjedelig."

45 grain N-150 bak ei 180 grain Sierra Match King kule. Kulene kjøper jeg i kasser á 1000 stk hos jaktdepotet, til 1,60 pr stk ( var 1,50 stk da jeg kjøpte sist.) CCI tennhetter til 25 øre stk.Hylsene er American Eagle og Federal (passer på å ikke blande forskjellige hylsetyper, og ikke blande hylser som er ladet forskjellig antall ganger

Den ene pakka med American Eagle har jeg nå ladet for 14. gang, uten antydning til svakheter i noen av hylsene (iallefall ikke synlig.)

Det gjør at jeg nå har presset prisen på treningsammo ned til ca 3 - 3,50 pr skudd.

Når børsa er innskutt i 10'ern med jaktammo, ligger treningsammon på 8'er -9'er til høyre, dersom jeg gjør det jeg skal riktig. Og så lenge den ligger stabilt der, vet jeg at alt er som det skal.

Børsa mi er forøvrig en Howa 1500 i 30-06.

Lykke til videre med ladinga, men husk : Jo mer erfaren du blir, jo mer "må-ha" utstyr vil du trenge. Dersom du tror at dette skal bli billig, så tar du feil :mrgreen: Men fy fasan så morsomt det er å dra på skytebanen med hjemmerulla ammo. :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...