Jump to content

kystjeger

Members
  • Posts

    112
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by kystjeger

  1. I dag har jeg greid å sette fast kulen i løpet. Har nok greid å oversett at det ikke var krutt i hylse. Kule sitter ca 10 cm inn i løpet. Må jeg ta pussestokken og slå den ut ? Hva ende slår jeg den ut ? Mot kammeret eller den vei den skulle gått ut ? kan jeg skade løpet innvendig med å slå den ut ? Bør jeg heller la en børsemaker gjøre det ?
  2. har fått fatt i Ballistol Rengjøringsmiddel for lydempere. Skal prøve det. Blir nok ikke ganske enda men kan skrive et svar om hvordan det funket og framgansmåte. Står bruksannvisning men har en egen tanke på hvordan jeg vil gjøre.
  3. Har Hausken dempere som jeg rengjør. rengjør dem med lett såpevann men etter hvert så blir det vanskeligere å få tatt dem fra hverandre og på igjen pga at såpevann ikke greier å fjerne kruttrester. Så i et jaktblad for en stund siden at det var et stoff en kunne bruke. Husker ikke hva stoff det var. Noen som vet hva dette var eller om en kan bruke andre ting på alum dempere.? Kan en bruke sterke våpenoljer ? Tenker da på røret som tres over demper.
  4. har en pipe som jeg langtidslagrer. Ser for meg at det beste må være å smøre den inn både utvendig og innvendig med en tykk olje.? Har Barricade Rust protection men er usikker på om jeg bør bruke den. At det legger seg et belegg som kan være vanskelig å få av tenker da på innvendig løp.? Hvilken type olje ville dere brukt. Fint med betegnelse på olje så jeg kan bestille den.
  5. Takk så mye for svar. Fantastisk å kunne bruke kammeret for å få svar på ting en er usikker på.
  6. Må ha litt hjelp her. Har ladet ca 70 riflepatroner for hardt. Har tatt ut kuler. Er det noe problem å bruke kule om igjen eller bør den hives ?. Bruker krutt om igjen ? Hva med hylser ? En setter bare ny kule i hylse.
  7. Har snakket med børsemaker i dag og tar nok turen til ham for å være på den sikre siden. Tror ganske sikkert at problemet er at hylser er for lange slik at en og annen hylse ikke går å få ned hevarm uten å bruke kraft. Har også veldig lett avtrekk på riflen slik at når jeg brukte kraft så har nok det slaget gjort at skudd har godt. At skudd gikk var som sagt noe jeg var klar over kunne skje. Må nok stile avtrekk. Ellers takk for alle svar. Veldig godt å ha kammeret når en lurer på ting.
  8. Riflen er en Sauer outbach 202. Må kanskje høre med en børsemaker. ?Det har skjedd nå de 2 siste gangene jeg skjøt med den. Første gang treningsammunisjon og andre gang var det jaktammunisjon. jaktammunisjonen her griede jeg ikke å lukke ned hevarm.skjøt 20 skåt og ingen av disse hadde jeg problem med.?
  9. Lader selv og har ladet noen år nå . Forrige gang jeg var ute og skjøt blink var det problemer med å få hevarm fram og ned på en patron. Brukte kraft for å få hevarm ned og da gikk skuddet av. Var obs på at dette kunne skje så våpen var rettet mot sikker bakrunn. Det samme skjedde neste gang jeg var ute og skjøt men denne gang var det jaktammo men bare 1 patron. Min tanke er at jeg må presse hylser mer enn det dien gjør nå. Det er vel litt forskjellig lengde på hylser og at det er dette som gjør at det bare skjer med noen få.? Neste spørsmål er om det ikke er bra å bruke disse patronene på jakt. Kan skudd gå av ved en dunk på rifla selv om sikring er på ?
  10. Skal til å lade med 155 gr Match BT kuler i 30-06 har ikke ladet med disse før og tenkte å lade med N-160 57 gr. Col 82 Høres det fornuftig ut. Eller skulle jeg begynt litt lavere og heller gått opp.
  11. Ja det er store forskjeller. 2 av plassene jeg jakter er det mye mer hjort bare et kort stykke unna. Men det har det alltid vært. Synes bare det er rart at det har minket i alle 3 terreng som ligger på 3 forskjellige plasser på Vestlandet. Kollene har vi spart i 2 av terrengene uten at det hjelper.
  12. Det skrives og snakkes om at hjortebestanden er alltfor høy og at jegerne må skyte mer hjort. Nå har jeg jaktet hjort på 3 forskjellige steder på Vestlandet i 20 år. I løpet av disse 20 årene har jeg bare sett en ting og det er hvordan bestanden har gått ned.Det begynte for allvor for 10 år siden og blir bare verre for hvert år. I år har vi jaktet 330 timer i det ene terrenget vi har og fått 1 hjort. Har vært på jakt 6 helger. Men så er det disse hjorteekspertene da som utaler at hjorten må reduseres blant annet for at hjorten blir mindre pga at det ikke er nok næringsrik mat osv. Det er det eneste som disse ekspertene har rett i. Det ser jeg også at hjorten er mye mindre nå enn før også i de 3 terreng jeg jakter i selv om bestanden er redusert til 1/3 av hva den var.Merkelig. Det kan da ikke stemme. Her ligger nok problemet i at det ikke er for lite mat men at vi som jegere skyter de store dyrene (storbukk til å ha på veggen) For hvis 2 arter enten det er mennesker eller dyr parer seg så vil ikke 2 små få et stort avkom. Så grunnen til mindre dyr ligger her. Men selvfølgelig så er det plasser i Sogn og Fjordene-Møre og Romsdal der det er veldig mye dyr. Men vi andre som ikke har mulighet til å jakte her pga pris og at vi ikke har slekt til disse plassene så går vi en tragisk tid i møte ang hjortejakt.
  13. Takk for svar. Setter pris på det.
  14. Hva behandler man Goretex jaktstøvler med. Det er ikke lærstøvler men tekstil med goretexmembran ? Bruker en bare goretex spray eller kan en bruke fett også som på vanlige lærstøvler ?
  15. Må ha litt hjelp her slik at jeg ikke tuller det til. Justering er inni der magasinet står. For å få avtrekk lettere skrur jeg mot klokka. Tyngre med klokka ? Sånn har jeg forstått det men må få en bekreftelse på det.
  16. Takk for svar og tabell. Tenker jeg prøver noen med 55 grs og ser hvordan det går.
  17. Kjøpte meg Hornady kuler 155 GR. Eld match. Lader med N-160 krutt. Hva mengde krutt og col bør jeg bruke. ? Noen som har ladet disse før.?
  18. Tusen takk for svar. Da blir det innkjøp av klemstykke.
  19. Har en del patroner som jeg har ladet for hardt. Ønsker å ta ut kule og lade dem på ny. Har denne hammeren til å ta ut kuler med. Har for øvrig alldri brukt den. Går ut fra at det finnes en presse som kan ta ut kulene. I så fall hva heter den.Så spørsmål nr 2. Når jeg har tatt ut kule og tatt riktig kruttmengde så setter jeg bare i kulen igjen. Du trenger ikke kalibrere hylse på ny.
  20. Dette er ikke et svar på emnet.Men sist jeg skjøt ( andre tennhetter enn de jeg har brukt før) så var tennhettene helt vekk. Skjøt bare 2 stk så stoppet jeg. Men går ut fra at det ikke er den store faren ved det. Har ikke tenkt å fortsette men må prøve en gang til. Det jeg merket med disse nye tennhetten var at de var letter å sette i hylsen enn de andre. Så problemet ligger vel der tenker jeg ?
  21. Har Lapua Scenar 8 g kuler i 6,5x55. Har ladet dem med N11. Er det en grei kombinasjon eller er det et annet krutt jeg heller burde bruke.Hvis jeg burde bruke et annet krutt hvor mye krutt og hva col ?
  22. Morgen er best og når det er fjære Om du bruker 30-06 eller eller 6,5 x 55 har ingen ting å si. Selen synker i de fleste tilfeller hvis du skyter den i sjøen. Best som det blir sagt her å skyte den når den ligger på land.
  23. ja da er hjortejakta over for dette året. Gleder meg selvfølgelig til neste år. Men det blir ikke mer hjort neste år. Det blir bare mindre og mindre. Kvoter og jaktid må reduseres. Har et område som det har vært gravt i og som jeg ønsker å så gras i. Hvilket gras er det hjorten liker best.? Noen som kan hjelpe meg med det.
  24. Ser at det diskuteres om det er lite hjort. Ja hjortebestanden er kraftig redusert.Har jaktet hjort nå i 15 år. Har 3 terreng fordelt på vestlandet.Den er ikke bare redusert noe som var målet fra myndighetene,men kraftig noe som er veldig dumt da det vil ta fryktelig mange år å få den opp igjen.Det samme gjorde de på sørlandet for noen år siden ang elgstammen. Som jeger så er dette som nå har skjedd tragisk.En reiser helg etter helg og kommer hjem tom.Dette har jeg sett nå i mange år at det blir mindre og mindre hjort. Håper noen kan åpne øynene til de som forvalter utak og forklare dem hva de har gjort. Snakker om uvitenskap. Men folk har alltid vore dumme. Beklage ordbruket mitt men jeg er frustrert.
×
×
  • Create New...