Jump to content

Rådyr-kort Steinkjer?


enkristensen

Recommended Posts

Ja, du må høre med grunneierlagene. En mulighet kan være å også snakke med noen bønder direkte. Kanskje enkelte står utenfor laget, men kan likevel ha dyr (skjønt står de utenfor så er de kanskje ikke tilsnakkendes uansett...), andre kan sikre seg kort selv med ambisjoner om å jakte, men så gjør tidsklemma at de ikke kommer seg ut. Da kan det by seg sjanser, men helst sent i sesongen.

Siden du er så spesifikk på området så kjenner du kanskje folk allerede?

Link to comment
Share on other sites

Kjenner ikke noen som selger kort, foruten Ogndalsbruket, men bor 6km sør med en fin korn-åker 10m fra huset og der går det ett og annet dyr med jevne mellomrom :) Men hvor søker man? Utlyses det i T-A? Skal høre med noen gårdbrukere her i nærheten. Det verste man kan få er jo nei. Har jakt-kompis med godkjent hund.

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Er det noen som vet om det selges jaktkort på privatgrunn i Steinkjer-området for høsten 2014, gjerne mellom Figga og Mære?? Kan gjerne være kje eller geit, må ikke ha bukk og kun for ett dyr. Er kun ute etter jaktopplevelsen og ikke som "matauk".

 

Er grunneier på begge jaktfeltene i det nevnte området, og på disse områdene selges det ikke kort til andre enn grunneiere. Årsaken er helt enkelt at det er flere grunneiere som ønsker kort enn det er ønskelig å tildele (jaktfeltet øst for E6 har 26 grunneiere). Toldnes, som er nevnt av en annen her, er med i jaktfeltet vest for E6. Det blir vanskelig å holde grunneierlaga samla hvis en begynner å nekte medlemmene å jakte på egen grunn for å selge kort...

 

Det samme gjelder stort sett for resten av Sparbu også. All rådyrjakta, med unntak av 4-5 gårdsbruk, er organisert gjennom jaktfeltene, og de få som får tildeling på eget areal jakter enten sjøl eller har langtidsleie på jakta. Det er mindre rådyr nå enn det var for noen år siden, og jaktfeltsstyrene styrer tildelinga si sjøl noe som har ført til reduksjon over hele fjøla. Dermed sliter selv de som er "godt etablert" med å få tak i kort.

 

Ogndalsbruket er vel det enkeste stedet å få tak i kort, men det er stort sett litt marginale rådyrterreng og faste folk som har jakta der en del år som vet litt hvor det lønner seg å prøve. Men det kan være bra - i år var det jaktfeltene lengst opp i bygda i Sparbu som hadde mest rådyr. I tillegg har en del jaktfelt/grunneierlag i Beitstad brukt å selge kort men det er lenge siden jeg var i kontakt med dem om dette.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...