Jump to content

Treffpunkt endring ved bytte av ammo


357

Recommended Posts

(Beklager om det har blitt skrevet mye om dette tidligere.)

 

Om man har skutt in rifle med en type ammo på feks 200 meter og så lader med en annen litt tyngre og / eller langsommere kule. Vil man selvsagt få innslag litt under treffpunktet rifle er skutt inn med, men får man andre endringer horisontalt, eller er det så lite at man ikke trenger å tenke på det?

Link to comment
Share on other sites

Vil man selvsagt få innslag litt under treffpunktet rifle er skutt inn med, men får man andre endringer horisontalt, eller er det så lite at man ikke trenger å tenke på det?

 

Som i kommentaren over, du vet aldri hvor det bærer før du har prøvd. Har opplevd at tyngre kuler kan gi høyere treffpunkt, selv om hastigheten er relativt mye lavere enn med lettere kuler.

Link to comment
Share on other sites

Igjen, du har ingen garantier. Det er ikke kruttet eller kula som er det største problemet men løpssvingninger som kan slå ut i alle veier. Har du prøvd litt forskjellig fabrikkammo så kan du gjøre opp en mening om dette, har man problemer med store svingninger i pipa vil man gjerne oppleve stor forskjell i treffpunkt selv med små endringer i kulevekt og hastighet.

Link to comment
Share on other sites

Er vel godkjent så lenge den er ladet til kravet:

http://www.jaktojagare.se/traditionell- ... -i-algjakt" target="_blank" target="_blank

Men det er vel nesten ikke fabrikkammo å få som klarer det, i alle fall.

 

Litt marginalt valg etter min mening. Og for posteringsjakt, der man bør ha lyssterkt sikte, blir det en litt snodig greie rent estetisk; liten '94 med svært 56mm sikte på toppen...?

 

Edit: .357, du kom før meg om ammo.

Link to comment
Share on other sites

Det er også lov å vurdere situasjonen selv, om det kommer et 250 kg vilsvinn så er det litt stort. Det var noen som skrev det samme om bruk av 30-30 på elg, på 50-100m burde den vanligvis duge. Om en 6.5 er så mye bedre kan sikkert diskuteres. Kikkert er en Docter med 42mm åpning, ganske klar og lysterk i forhold til åpningen. Jeg har også en .444 bare litt redd for kjøttødlegelse på svin under 100kg.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...