DanielS Posted January 4, 2014 Share Posted January 4, 2014 Har tenkt å sende inn et par beverskinn til bereding og har brukt dagen på rense/skrape. Etter mye styr er skinnene ok, men jeg har dessverre fått noen småkutt som har gått gjennom skinnet. Hvor viktig er dette for resultatet, og spørsmålet er derfor om kutt/hull i skinnet gjør det kasserbart? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolverine67 Posted January 4, 2014 Share Posted January 4, 2014 nei, ikke avgjørende. Blir fort småhull i beverskinn på garveriet uansett. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ko-stens Posted January 4, 2014 Share Posted January 4, 2014 Skulle sett beverskinnet mitt, du da! Ser mer ut som skabbrev... Om du ikke synes de er bra nok til beredning (garving?), kan du bare få tørket dem og bruke dem som sitteunderlag. Det var mitt mål med "prosjekt sitteunderlagskyting" i fjor vår. Denne pappskiva av et beverskinn, som ser mer ut som om er skutt med hagle fremfor .222, er faktisk behagelig å sitte på. Så det bør ganske mye til før du kaster et beverskinn! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amatør Posted January 4, 2014 Share Posted January 4, 2014 Noen tips her: http://roarpels.no/no/beredning-innlevering-av-skinn/beverjegere Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperHansen Posted January 5, 2014 Share Posted January 5, 2014 Når jeg flår bever lar jeg rygghinnen sitte igjen på skinnet.Det er jo over ryggen fra nakke til hale at bever er kuk å flå.Denne kjøtthinnen er kun noen mm tjukk,og saltet drar rett igjennom det så skinnet blir ikke surt.Ved å la hinnen sitte på skinnet tar det heller ikke mer enn 10 min å flå beveren,og myyye mindre sjanse for å lage hull i skinnet. Fikk tilbake 3 skinn fra Roars pels i høst,og det blir helt strøkent! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.