Jump to content

Endelig fulltreff i Polen


358 Win

Recommended Posts

Etter 8. året på drivjakt i Polen med mye gode og mye dårlige terreng har vi endelig funnet et terreng der det tyter med gris og bare gris.

Vi reiste ned den 15/11 for 7 dager sammenhengene drivjakt. Jakta 4 forskjellige plasser , de 2 første med middels resultat , den 3. plassen vi kom til fant vi endelig terrenget vi har drømt om i alle år. Flokker på 30-40 svin kom i mot postene men også enslige og mindre familiegrupper. På grunn av at vi bare var 8 jegere tøt det mye gris gjennom postrekka men det smalt heftig til tider.

Den 4.plassen vi kom til var vi tilbake i hjorteterreng med furumoer og plantefelt og igjen dårlig med gris. Men det falt en bukk på 8 kg , en på 6,5kg samt en 20 tagger på 5,7 kg så kan jo ikke klage på hjortebestanden.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hvordan jakter dere på drivjakt i Polen, fastpris eller etter prislista. Har vært to ganger med og jaktet etter prisliste og det ser ut for meg å være mye billigere enn fastprisjakter til 16-18000., skal være mye dyr på paraden for at dette er lønnsomt. For å skyte det som er garantert burde ikke turen koste mer enn halvparten.

Link to comment
Share on other sites

Noen lag passer det best for å velge fastpris, de gjør det alltid og av den grunn at de ikke ønsker overraskelser i totalsum og garanti på vilt ellers penger tilbake. Men de fleste jegere som har vært av sted noen ganger velger prisliste. Hvor da alle i laget betaler inn en sum for jakt og opphold osv. og et trofedepositum til en felles pott alle skyter fra. Da havner du på ca.11. - 12.000,- dkr. + flyreise som ligger på ca.1.500,- t/r med f.eks. Norwegian fra Gardemoen til Gdansk, hvis reisen bestilles tidlig og på dager utenom helgedager. De fleste av disse lagene som jakter på prisliste holder kronhjorten utenfor. Men at de som ønsker å felle slike i laget, gjør det på egen regning. De aller fleste vil jo ned å felle Villsvin. Felles det færre vilt enn ut fra potten (si den er på ca.4.000,- dkr. pr. jeger) så blir det penger til overs pr. jeger og felles det flere blir det noe å betale. Alle i laget havner til slutt på den samme totalsummen.

 

Mvh

Sven

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...