Jump to content

Erebor

Members
  • Posts

    446
  • Joined

  • Last visited

About Erebor

  • Birthday 09/30/1992

Recent Profile Visitors

1,094 profile views

Erebor's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

15

Reputation

  1. Det er jo ikke grovt misledende. Hensynet til dyr og fugler som spiser slakterester som inneholder til dels "store mengder" bly eller vilt skutt med blyholdig ammunisjon er jo et argument som står på egne bein.
  2. Hei, flyttet denne til Bibliotek. Har brukt Clausen TV og Bearplay mye. Clausen går jo mange en høy gang på teknisk kvalitet. Bearplay er ikke i helt samme divisjon der, en del vinglete kameraføring o.l. Men allikevel er mye av det vel så severdig, hvert fall de filmene hvor Rasmus Boström medvirker. Han har spisskompetanse på rovviltjakt, god evne til å formidle kunnskap og evne til å få skikkelig spennende og i visse tilfeller spektakulære sekvenser festet på film. Anbefales hvert fall av meg. Jeg blir ofte mer involvert og har større underholdningsmessig utbytte av jaktfilmer med litt lengre sekvenser. Jakta er tross alt mer enn felling. På dette er Bearplay bra, så får jeg heller tåle litt vinglete kameraføring og dugg på linser, det er jo på sett og vis sjarmerende det også.
  3. Det skal nå være mulig å starte nye emner i underforumet Haglelading. Takk for tålmodigheten. Moderator Erebor
  4. Lov om dyrevelferd § 12, første ledd og naturmangfoldlovens § 15, første ledd setter en effektiv stopper for å bruke åpne slagfeller for avliving av fugl. Sjansen for feilslag og blindfangst er for stor ved bruk av slike feller.
  5. Ca. 12.4 gram per cm?
  6. Erebor

    Blaser R8-stokk

    Du får ikke kjøpt ny stokk uten låskasse hvert fall. Det er kun uker siden jdg forhørte meg om dette med Norma.
  7. For det første at de ikke vet hvilken type prionsykdom det er og hvorvidt den er smittsom eller har oppstått spontant i de to elgene. For det andre at effektene av slike tiltak i systemer med stor flyt av individer mellom bestandene er svært begrensede ref. erfaringer fra Nord-Amerika. Skal det være noe effekt av det i det hele tatt må alt hjortevilt i en radius på xx antall kilometer skytes ut, relativt fort etter sykdommen er påvist. Tror du dette er praktisk gjennomførbart i Norge?
  8. Dette har jeg aldri opplevd på noen av de tre Blaserne jeg har hatt. Hvor sakte/fort tar du ladegrep? Jeg ville tatt en telefon til Norma var jeg deg, evt. en tur til butikken der våpenet ble kjøpt og forsøkt et nytt bolthode.
  9. Nå er forumet passelig oversiktelig, skal DFS få eget underforum så skaper det en viss presedens spør du meg, og snart skal hvert enkelt forbund ha. Synes det er fornuftig at skyteformene utgjør grunnlaget for underforum og ikke forbundene. Som påpekt av flere, blant annet av Slemmo, foregår jo flere skyteformer i flere ulike forbund. En oppdeling etter forbund og dermed postinger i henholdsvis NSF-baneskyting og DFS-baneskyting tror jeg kan føre til flere tråder på samme tema, færre deltagere per tråd og generelt lavere kvalitet som følge av mindre meningsutvekslinger på tvers av forbundene.
  10. Forumreglene sier klart og tydelig følgende: "I tråder med kontroversielt innhold vil det forventes en større grad av saklighet. Dette er viktig for å ivareta våre aktiviteters omdømme." Siden flere deltagere i denne diskusjonen ikke klarer å overholde forumets reglement vil den nå bli stengt.
  11. Jegere? Jeg tviler på at 2200 dyr skal skytes under jaktmessige forhold. For at dette skal bli effektivt må dyrene drives sammen og inn i et system av gjerder og innhegninger. Det er ikke uten grunn at det er den metoden reindriftsnæringa benytter seg av. Glem ordinær jaktutøvelse, dette er ikke jakt.
  12. Selv om ikke hunden har en iboende interesse for hjortevilt? Eller det vi kaller jaktinstinkt?
  13. Bare for å presisere. Første ledd av § 3. Helligdagsfred i Lov om helligdager og helligdagsfred sier følgende: "På helligdag fra kl 00 til kl 24 samt påske-, pinse- og julaften etter kl 16 skal det være helligdagsfred som ingen noe sted må forstyrre med utilbørlig larm." *Min utheving i fet skrift.
  14. Ønsker ikke å trekke dette noe mer bort fra tema, men det var en påstand jeg måtte finne ut mer om. Det du sier stemmer til en viss grad, men det er altfor stor variasjon mellom arter og på tvers av bartrær/løvtrær til å kunne generalisere, både sånn jeg og du gjør. Lettforståelig fremstilling for den interesserte finnes her: http://blogs.napier.ac.uk/cwst/growth-rate-and-wood-density/
  15. Mener du omvendt? Hurtigvoksende tre har høyere andel juvenilved og lavere tetthet enn sentvoksende tre.
×
×
  • Create New...