Jump to content

Revestøver?


RDJ

Recommended Posts

Jeg og noen kompiser har så smått begynt å leke med tanken om en revespesialist. Nå jobber flere av oss med unghunder med et visst potensiale på reven allerede, men siden ingen av disse skal gjøres klovviltrene kan vi ikke slippe dem etter jul.

 

Støvere er nytt for de fleste av oss, og etter det jeg har sett er det en mengde ulike raser. Håper dermed noen kan komme med litt tips slik at jeg kan begrense raseutvalget litt i min videre research.

 

Kort fortalt er jeg ute etter en hund med stort søk og spornøye arbeidssett. Vi har nok av sporsnø i løpet av vinteren, men jeg ønsker å kunne slippe hunden i frisøk både på barmark og på snø. I tillegg ønsker jeg en hund som driver så sakte og spornøye som mulig, da vi ikke har noen hihund i jaktlaget slik ting er nå. Dermed går jeg ut fra at russerstøver og foxhound er ute av bildet? I utgangspunktet kunne jeg godt tenke meg å se videre på de norske rasene, og hareinteresse er forsåvidt ikke noe problem. Men som sagt, søk og drevsett er det viktigste her. Er det noen som har litt tips å komme med angående raser jeg bør se videre på?

Link to comment
Share on other sites

Kan vel heller si det slik at anlegg for hareinteresse ikke er noe problem pga lite hare i de fleste terrengene vi jager i :D Det er såpass dårlig med hare at jeg ikke vil tro det blir noe problem å fjerne interessen for dette. Ønsker som sagt en revespesialist i ordets rette forstand, så jeg formulerte meg nok litt feil der.

Link to comment
Share on other sites

Av de Norske hadde jeg valgt Haldenstøver , av de Nordiske hadde jeg valgt en Finskstøver etter Finske revelinjer.

 

Ikke alle Amerikanske Foxhounds som er så raske , de jeg har sett har helt normale drevhastigheter. Men har ikke sett flere en 2-3 stk.

 

Stort søk så må du på revelinjer mener jeg , Finske revelinjer. De Norske reveprøvene har jeg lite til overs for

Link to comment
Share on other sites

Hvor bor du i landet? Har ei tispe her som skal parres ved neste løpetid. Hun er 100% revespesialist, og viser ingen interesse for annet vilt. Hun har enorm jaktlyst og er en revejager av den klassiske slaget, dvs "løskjeftet" og spornøye. Jeg har terrier selv, og skulle ofte ønsket at det hadde gått i hi noe tidligere.

 

Hun kommer sansynligvis til å få løpetid rundt jul. Hannhund er ennå ikke bestemt, men god jaktlyst, noe "løskjeftet" og spornøye kommer til å bli vektlagt. God helse og godt gemytt er en selvfølge.

 

Du er velkommen til å være med på jakt i høst for å se hvordan hun fungerer. Hun har meget godt jaktprøveresultat fra serskilt revprøve i Sverige å vise til, men å være med på praktisk jakt, å treffe hunden sier mye mer.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...