Jump to content

Schoenauer

Members
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Schoenauer

  1. Jeg lagde en slik en gang. Tok to like drikkeskåler og stablet disse oppå hverandre. Det ble da et lite rom imellom dem. Disse skålene hadde en liten kant øverst, og denne kanten borret jeg tre hull i. Tredde så noen lange skruer evt. gjengestang gjennom hullene, og satte på muttere på hver side, slik at disse holdt skålene sammen. Kledde den underste skålen innvendig med noe isolaslon jeg hadde for hånden. Borret så et lite hull i siden på den underste skålen, slik at jeg fikk igjennom en ledning. La så en lyspære i det rommet som ble mellom skålene, og koblet til en liten strømforsyning. Pæren du bruker må da selfølgelig passe til strømforsyningen. Finner du en strømforsyning som leverer 12 evt. 24 V, har du mange pærer å velge mellom. Skålen forsvant ifm. med flytting, så noe bilde har jeg desverre ikke. Men skålen fungerte problemfritt i mange år. Ps. den bør selfølgelig settes i et fastmontert stativ.
  2. Har RCBS diesett i 9,3x62 og 9,3x74R. I begge settene er diameteren på ekspansjonsknappen 9,23 mm. Synes ikke kulene sitter godt nok, og har lyst til å slipe knappen litt. Er det noen som har synspunkter evt. erfaring med dette? Kulene jeg bruker måler 9,28 - 9,29.
  3. Schoenauer

    ERA

    From the album: Annet

    G9-PLUS
  4. Schoenauer

    Docter Sight 3

    From the album: Annet

    Montering av Docter Sight 3
  5. Schoenauer

    Docter Sight 3

    From the album: Annet

    Montering av Docter Sight 3
  6. Schoenauer

    Docter Sight 3

    From the album: Annet

    Montering av Docter Sight 3
  7. Schoenauer

    Docter Sight 3

    From the album: Annet

    Montering av Docter Sight 3
  8. Schoenauer

    Docter Sight 3

    From the album: Annet

    Montering av Docter Sight 3
  9. Kombinerer bruk av dette siktet sammen med et større kikkertsikte i svingmontasje. Har byttet sikter mange ganger, uten at dette har ført til noe treffpunktforandring.
  10. Har kikkertsikte i svingmontasje på drillingen, men valgte å sette Docteren i en ERA montasje på bakre base. Skulle gjerne vært ennå lavere, men skal kunne venne meg på denne. Veldig grei å ta av og på.
  11. Schoenauer

    Docter Sight 3

    From the album: Annet

    Montering av Docter Sight 3
  12. Schoenauer

    Docter Sight 3

    From the album: Annet

    Montering av Docter Sight 3
  13. Schoenauer

    Docter Sight 3

    From the album: Annet

    Montering av Docter Sight 3
  14. Her tror jeg det er på det rette med en god skriftlig avtale. I dette tilfellet ville jeg kanskje kjøpt hunden sammen, og delt alt 50/50. Men dere bør også få med hva skjer om en av dere flytter, forandrer jobb etc. Bør også bli enige om fordeling hvis det blir snakk om avl. Mange utfordringer her, men også veldig mange muligheter. Faktisk mange muligheter som mange går glipp av. De beste jakthundene er ofte de som brukes mye, og her tror jeg gode avtaler mellom venner ofte kan være meget positivt.
  15. Hvor bor du i landet? Har ei tispe her som skal parres ved neste løpetid. Hun er 100% revespesialist, og viser ingen interesse for annet vilt. Hun har enorm jaktlyst og er en revejager av den klassiske slaget, dvs "løskjeftet" og spornøye. Jeg har terrier selv, og skulle ofte ønsket at det hadde gått i hi noe tidligere. Hun kommer sansynligvis til å få løpetid rundt jul. Hannhund er ennå ikke bestemt, men god jaktlyst, noe "løskjeftet" og spornøye kommer til å bli vektlagt. God helse og godt gemytt er en selvfølge. Du er velkommen til å være med på jakt i høst for å se hvordan hun fungerer. Hun har meget godt jaktprøveresultat fra serskilt revprøve i Sverige å vise til, men å være med på praktisk jakt, å treffe hunden sier mye mer.
  16. Jeg har denne Grotli dressen, og er storfornøyd med denne til vinterbruk. Den er ikke helt lydløs, men er rimelig lydsvak. Ulempen med lydløse klær på vinteren, er at snø ofte kan henge litt i stoffet. Dette er null problem med dette ytterstoffet, og en viktig grunn til at jeg liker denne dressen så godt. Men ville valgt vinterkamo, slik at du slipper overtrekk. Dressen kan fort bli for varm til høstbruk.
  17. Kan kanskje høres ut som om uttaket blir noe hardt og brutalt, og at dyrene av den grunn går rett ut. At han gir seg hvis det går på langen, kan jo bare være en fordel. Selv har jeg en ung revestøver (schillerstøver), som jeg gjerne skulle ønske var mere løs på foten. Ser i år at dette er på god vei, og håper det fortsetter. Men for å kompansere litt for dette, bruker jeg bjelle på hunden. Dette er et gammelt triks for å få reven til å bukte finere for hunden. Hun er også i ferd med og bli helt klovviltsren, og jager kun rådyr en sjelden gang hvis hun ser dem. En bieffekt med bjella er at rådyrene hører hunden og går rolig ut før hun ser dem. Hun har ikke jaget rådyr i år. Ikke sikker det fungerer, men du kan prøve bjelle på hunden. Mulig det funker.
  18. Ser at flere mener eller har hørt, at hunden skal være minst så og så mange måneder, før den blir strømmet på sau. Tror det er vel så viktig å fokusere på at hunden ikke blir for gammel, med påfølgende sterkere psyke og erfaring før den blir strømmet. Dette må selvfølgelig vurderes fra individ til individ. Selv strømmet jeg min foxterriervalp når den kun var seks måneder, nå i sommer. Hun var da veldig het på sau, og sammen med instruktøren vurderte vi at tiden var inne for strømming. Jeg slepper henne nå sammen med sau der jeg jakter, og hun er overhode ikke interessert i sau. Hun fikk hilse på rev i kunsthi både før og etter, og så heller ingen forskjell der, annet enn at hun var litt tøffere andre gangen (naturlig pga. alder og erfaring). Hadde en gang en laika som ikke ble strømmet før den var godt over året, og kunne aldri stole på han. Ofte kan man se på litt "tøffe" hunder, at de faktisk kan bli hardere etter å ha møtt litt motstand, f.eks sparket av elg eller vært i basketak med rovdyr. På slike hunder kan det være for sent med strøm, og spesielt hvis de har jaget/revet sau tidligere.
  19. Mulig jeg misforsto litt her, men står jo også i deres lokale forskrift, at den utvida båndtvangen ikke gjelder for hunder under lovlig jakt (§2, d og e).
  20. Hørtes lovende ut Var også ut en tur i dag. Schiller'n jobba veldig bra, og er overasket over det store søket hun har hatt de to første dagene. Ser også ut til å henge på kaldere spor nå, enn på slutten av jakta i fjor. Ble en los på ca 30 minutter, før det havna i ei stor ur. Ble en los til litt senere, men dette tror jeg var elg. Ganske lett å se, da hun plutselig gir seg, og kommer tilbake. Tror dette skjer når elgen stopper. Gjorde dette i fjor også, men ga seg med dette etter noen ganger. Hva sier den utvida båndtvangen da? Har det her også, men gjelder ikke for hunder under lovlig jakt.
  21. Mulig det er grevling der, men har aldri sett eller hørt om grevling i området. Rev har jeg derimot sett flere ganger der, og i fjor fikk vi også skutt en i det hiet. Dette er under et berg med ur under. Grevlinghiene jeg kjenner er i jord/sand, men det er kanskje ingen regel?
  22. Hadde en fin tur i skogen i dag, men fikk ikke ut noe rev. Hunden gikk overaskende bra, med lange søk over et stort område, men ingen rev. Var også innom et hi, der det sansynlig vis har vært yngling i år. Slitt vegitasjon, og masse skit utenfor hiet. Tror det lå rev der. Hunden var iallefall ivrig. Synd foxterrieren ikke er noen måneder eldre (7 måneder nå). Blir nok hviledag for hunden i morgen, så får vi prøve igjen mot helgen
  23. Var ute en liten tur i dag, men vi dro hjem etter en times tid. Det regnet noe så inni h..., at vi dro hjem for å spare kreftene til i morgen. Håper på litt bedre forhold da
×
×
  • Create New...