mS Posted September 8, 2013 Share Posted September 8, 2013 Etter å ha kjedet meg i noen få minutter ble det igjen behov for å starte ett prosjekt. Denne gang en røykovn av ett oljefat (ett helt nytt oljefat beregnet på fiskeolje, men som var underkjennt grunnet rustflekker, så ingen kjipe stoffer på veggene som kan lage sykdom og/eller usmak.) Desverre glemte jeg å ta bilder under selve byggeprosessen, men 15 minutter med vinkelsliper, bor og skrujern er vel ikke så mye å ta bilde av uansett Første steg er å salte råvaren litt: Selve ovnen, det er skåret ut en dør og kroker til å henge opp rister. Varmekilden er en grill fra Rema til 39,90: Bøkeflis og høvelspon: To etasjer med fisk, og ett aluminiumsbrett over flisen for att det skal bli "bøkerøkt" og ikke "makrellsaftrøkt" Bare å vente i 2-3 timer: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mS Posted September 8, 2013 Author Share Posted September 8, 2013 Og resultatet: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tailgunner Posted September 8, 2013 Share Posted September 8, 2013 Ser meget godt ut! Kom plutselig på at jeg har en varmtvannstank stående. Tru om elementet kan bruket til å fyre opp? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mS Posted September 8, 2013 Author Share Posted September 8, 2013 [...]Tru om elementet kan bruket til å fyre opp? Fungerer sikkert en stund, men ett slikt element er designet for å varme vann (som ikke blir så mye over 100 grader) så det vil nok brenne ut overraskende fort til det bruket. Selv har jeg vurdert en slik: http://biltema.no/no/Fritid/Hage/Grill/Tilbehor/Grilltenner-46164/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tailgunner Posted September 8, 2013 Share Posted September 8, 2013 Grilltenner fra biltema har jeg brukt til å varmrøyke selkjøtt i en vanlig grill. Fungerer greit det Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperHansen Posted September 8, 2013 Share Posted September 8, 2013 Så meget velsmakende ut..Gøy å lage ting selv også,så skal ikke se bortifra at jeg stjeler den ideen med oljefat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skoging Posted September 8, 2013 Share Posted September 8, 2013 Eg bygget meg ein kasse og kjøpte røyk utviklerne som dei har til hobby røykeriet . Driv å kald røyker ein del kjøtt og masse fisk anbefales på det sterkeste . Skal du kald røyke må ikke temperaturen bli over 35 grader Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.