Jump to content

Enda en "røyking av fisk/kjøtt" tråd


mS
 Share

Recommended Posts

Etter å ha kjedet meg i noen få minutter ble det igjen behov for å starte ett prosjekt. Denne gang en røykovn av ett oljefat (ett helt nytt oljefat beregnet på fiskeolje, men som var underkjennt grunnet rustflekker, så ingen kjipe stoffer på veggene som kan lage sykdom og/eller usmak.) Desverre glemte jeg å ta bilder under selve byggeprosessen, men 15 minutter med vinkelsliper, bor og skrujern er vel ikke så mye å ta bilde av uansett :winke1:

Første steg er å salte råvaren litt:

IMGP0105_c.jpg

Selve ovnen, det er skåret ut en dør og kroker til å henge opp rister. Varmekilden er en grill fra Rema til 39,90:

IMGP0108_c.jpg

Bøkeflis og høvelspon:

IMGP0109_c.jpg

To etasjer med fisk, og ett aluminiumsbrett over flisen for att det skal bli "bøkerøkt" og ikke "makrellsaftrøkt"

IMGP0110_c.jpg

Bare å vente i 2-3 timer:

IMGP0111_c.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...