Jump to content

Gåsa forsvant


torehh

Recommended Posts

Heisann,

 

Har skaffa meg et par terreng til gåsejakt, igår så var vi på jakt, vi så sikker 500+ gås.

Fikk skutt et par, så skulle vi ned idag å prøve oss igjen, men da var det ikke en eneste gås å se.

 

Samme skjedde med et annen terreng, en dag er det hundrevis, neste dag borte vekk.

 

Trekker de vekk pga jakt? Blir dem skremt bort å aldri kommer igjen?

Har det noe å si med værforhold?

 

Hva er grunnen til de forsvinner på 24 timer?

 

Er fersking, så håper på gode svar :)

 

Takker.

Link to comment
Share on other sites

Hviletid er vel ikke så dumt nei. Er det hardt jakttrykk så vil gåsa etterhvert sky terrenget. Om du disponerer område alene er du heldig. Ville latt gåsa være i fred noen dager i uka for så å legge meg i skjul/blinds på en go plass. Burde ha muligheter for å mangedoble fangsten med planlegging.

 

Min erfaring på dette er liten da det er blitt litt om og men med gåsejakt, men har bekjente som feller 150-200 gås årlig.

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Gjess kan fjerne seg på første smellet og trekke til tryggere omgivelser. De er ikke dumme. :) Derfor kan det være lurt å ikke jakte på samme sted to dager på rad. Kan illustrere dette ytterligere med en historie fra Helgelandskysten. Bonden, som også var gåsejeger, kjørte hver dag hele sommeren over et jorde hvor det beitet gjess. Gjessene brydde seg ikke, og ble vant til bondens daglige kjøreturer. Men dagen før jakta tok iveren overhånd, og han stoppet traktoren på jordet og studerte gjessene i kikkerten. Da stakk de avgårde, og neste dag da han ordnet seg til og skulle jakte der så var flokken søkk borte. Bonden hadde brutt rutinen, og gjessene ante noe muffens og skydde området. Så smarte kan de være.

Link to comment
Share on other sites

Var på gåsejakt på Lørdag og søndag, begge dagene satt det opp mot 100 gjess på nabojordet å beitet uten tegn til å ville flytte seg. Nabobonden var ute med pickupen for å skremme dem bort, men dem fløy en runde å satt seg på samme plassen. Løste til og med skudd i lufta i håp om at dem skulle lette og komme over oss, men reagerte ikke en gang. Synd dem ikke kom over oss når nabobonden prøvde å skremme dem. Drittfugler! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Bonden, som også var gåsejeger, kjørte hver dag hele sommeren over et jorde hvor det beitet gjess. Gjessene brydde seg ikke, og ble vant til bondens daglige kjøreturer. Men dagen før jakta tok iveren overhånd, og han stoppet traktoren på jordet og studerte gjessene i kikkerten. Da stakk de avgårde, og neste dag da han ordnet seg til og skulle jakte der så var flokken søkk borte. Bonden hadde brutt rutinen, og gjessene ante noe muffens og skydde området. Så smarte kan de være.

 

Dette er ikke uvanlig.. Der hvor jeg jakter så kan man kjøre forbi med bil, og gåsa bryr seg ikke.. men dersom du setter ned farten 10km/t, samtidig som du ser ut av vinduet... Ja da begynner gåsa og kakkle og strekke på halsen, og før du vet ordet av det så tar den til vingene. Vil ikke kalle det intelligens, men vare er de..

Link to comment
Share on other sites

Så gåsa er ikke dum nei.. Men da er det bare å sjekke terrenget av og til, mest sannsynlig så trekker det noen innpå igjen.

 

Hvordan er det med vind retning på gås? Pleier de å trekke mot/med vind? Eller har ikke vind noe å si? Vet ihvertfall de pleier å lande i mot vinden..

Link to comment
Share on other sites

Å jakte 2 dager på rad på samme åker er sjelden eller aldri bra, ihvertfall grågåsa skyr område fort om den blir skutt mye på,

la det gå noen dager å se om de kommer tilbake. Når det gjelder vind så er ikke det så viktig, annet en at det er lurt å sette seg med

vinden i ryggen, nordavind og fin vær får gåsa til å trekke høyt, da har den medvind og fyker fort sørover. Sørvestlig kraftig vind er best, da flyr gåsa lavt og er lit mindre var.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...