Jump to content

torehh

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by torehh

  1. Fant denne som lå å duppet, noen som vet hva det er? Hadde et slikt "håndtak" på begge sider.
  2. Det var veldig lite rype.. Vi gikk 5 dager i terrenget, alt fra 400 til 1000 meter over havet, så 10stk liryper totalt..
  3. Skal på rypejakt i Sauda neste uke, noen så vet hvordan det er med rypa der oppe i år?
  4. Her var det aktivitet ja.. Altså, jeg har IKKE lov i det heletatt å skyte utover vannet. Heller ikke vilt som letter på vannet, jeg må få dem til å fly utfor vannet. Dette her med 2meter, hele vannet + 2meter av land rundt hele vannet er freda. Så jeg kan ikke sitte 1.5m fra vannkanten å jakte. Dyret må lette å fly 2meter ut på land før jeg kan skyte. Ser og det kom frem noen lover her, vet ikke om det er noen lov om dette der jeg jakter, men grunneier sa at dette var sånn han ville ha det, så da respekterer jeg de. Ikke verdt å miste et bra gåseterreng pga det Men da blir det vanskelig å få anda opp? Heller satse på å finne trekkerutene ser jeg.. Mye bra svar btw, takker for det.
  5. Kan du forklare denne regelen litt mer utdypende? Er dette noe man må ta hensyn til i alle naturreservat? Dette var bare noe grunneier sa til meg, vet ikke om det er noe lovverk på det.. Vil han ha det sånn så respekterer jeg det Utrolig kjipt når det ligger 10+ ender i vannkanten å du ikke kan gjøre en drit.. Det ligget et annet vann i nærheten ja.. Gjerne jeg må observere litt å sjekke om det er noen som trekker der. Hjelper det kanskje å slenge inn noen lokkender i en flokk med lokkegås? Eller blir det bare vas å blande? Dumt å skremme vekk både gås å and..
  6. Heisann, Som fersking er jeg gira på å skyte and. Har terreng med vann som det sitter masse and på. Men, vannet er et naturreservat, så det er ikke lov å skyte innen 2meter av vannet! Sa da lurer jeg på om det er en god teknikk på å lokka anda til meg? Har sittet med lokk å quacka meg gal, men de sitter bare der å ikke bryr seg. Går det an å sette lokkeender på et jordet å få dem til å lande der? Eller lander dem kun på vann? Håper på gode tips!
  7. Jeg fikk nettopp min Ruger fra gjenging, den ble sendt opp til Oslo en plass.. Tok ca 1mnd å få den gjenget. Å da pusha han som jeg kjøpte Rugeren av veldig. Så litt kø er det nok..
  8. Veldig bra svar her! Takker. Var å kikka igår på terrenget, så det fløy en liten flokk der, så muligens det trekker inn en gjeng snart!
  9. Så gåsa er ikke dum nei.. Men da er det bare å sjekke terrenget av og til, mest sannsynlig så trekker det noen innpå igjen. Hvordan er det med vind retning på gås? Pleier de å trekke mot/med vind? Eller har ikke vind noe å si? Vet ihvertfall de pleier å lande i mot vinden..
  10. Hehe, ja det kan hende Fikk hjerte i halsen når vi fikk sett så mange på likt. Men er det sånn at gåsa trekker inn i landet å bare mellomlander før den trekke videre? Så vi må ha litt flaks?
  11. i Rogaland, på Jæren
  12. Heisann, Har skaffa meg et par terreng til gåsejakt, igår så var vi på jakt, vi så sikker 500+ gås. Fikk skutt et par, så skulle vi ned idag å prøve oss igjen, men da var det ikke en eneste gås å se. Samme skjedde med et annen terreng, en dag er det hundrevis, neste dag borte vekk. Trekker de vekk pga jakt? Blir dem skremt bort å aldri kommer igjen? Har det noe å si med værforhold? Hva er grunnen til de forsvinner på 24 timer? Er fersking, så håper på gode svar Takker.
×
×
  • Create New...