magnum_mauser Posted August 24, 2013 Share Posted August 24, 2013 Skal grille lammelår til venner i kveld og våger ikkje å servere steika utan saus. Rema 1000 har solgt lammefond der Erling Sunndal hadde satt navnet sitt på denne. Og på den sto det også ei komplett oppskrift på saus. Rema haddd ikkje inne fond, eg klarer ikkje å finne oppskrifta på nett - nokon som kan hjelpe meg? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Varegg Posted August 24, 2013 Share Posted August 24, 2013 Erling Sunndal? Akkurat som det skulle være et kvalitetstegn å sette navnet hans på noe som smaker akkurat ingenting. Nei, ta deg sammen og perfeksjoner heller din egen saus ... når du først kan det kan dette varieres i det uendelige med forskjellige typer og smaker. Inntil da kan du jo begynne her: www.google.no Søk på saus til grillet lammelår Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnum_mauser Posted August 24, 2013 Author Share Posted August 24, 2013 Eg har aldri hevda at det er noko kvalitetsteikn at det sto hans navn på. Men på desse boksane med lammefond, sto det ei oppskrift på ein saus som var veldig god. Eg har lammefond, men hugsar ikkje oppskifta. Reint personlig er eg ikkje glad i saus lenger, etterkvart som interessa for matlaging har akua - har gangane der saus står på bordet minka betraktelig. Men denne sausen var enkel og god, derfor. Utover det, burde det ikkje vere nødvendig å måtte forsvare kvifor eg spurde om oppskrifta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Varegg Posted August 24, 2013 Share Posted August 24, 2013 Du sa aldri at du hadde smakt den før ... er enig med deg med tanke på saus generelt og kan heller ikke huske sist jeg serverte saus til grillmat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnum_mauser Posted August 24, 2013 Author Share Posted August 24, 2013 Har ikkje skreve nokon plass att eg ikkje hadde smakt den Eg får gjere det lille eg hugsar av oppskrifta - resten tek eg på gefulen Det blir grilla lammelår, ovnsbakte poteter med rosmarin, sjølvplukka sopp, , ruccolaog saus - fordi middagsbesøket er tradisjonelle og forventer saus til kjøtt. Byrjar å verte svolten kjenner eg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Gringo Posted August 24, 2013 Share Posted August 24, 2013 Om du pakker låret løst inn i folie sammen med plenty smør, hvitløksbåter, salt, pepper og rosmarin og griller det på lav varme og god tid, vil du få en finfin sjy du kan bruke som den er. Tilsetter du eplemost (press eplene selv) og smaker den til om noe ekstra trengs, får du en saus som er en forsmak på himmelen. Eplemosten kan du godt ha inni folien mens du griller kjøttet, det blir enda bedre. Den siste halvtimen eller så tar du låret ut av folien og griller kjøttet på høyere temperatur til du får fin stekeskorpe. Mens kjøttet steker ferdig heller du av sjyen og smaker til dersom nødvendig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.