Jump to content

Våpentillatelse for div. Rifler


Ownage

Recommended Posts

Hei kammerater!

 

Nå er det slik at jeg har følelsen på ei ny rifle for å kunne skyte på treninger av og til, mest for å ha det gøy, men også for historien. Det å eie en Mauser k98 er lett pga. DFS, men hva med Lee Enfield eller Mosin Nagant riflene? Hva er kriteriene for å eie disse? Er de godkjent for jakt? Må man være våpensamler for å kunne kjøpe og eie disse, eller holder det med å være aktiv DFS skytter?

 

Takker for svar!

Skytterhilsen David

Link to comment
Share on other sites

For å utdype litt:

- M98 går i DFS, Lee-Enfield og Mosin-Nagant går ikke.

- Der er ingen restriksjoner på manuelle repetermekanismer til jakt, så der går de rett gjennom.

- De kan erverves til samling hvis de inngår i samlerfelt som du har fått godkjent, men de er da belagt med skyteforbud. Prosessen for å bli godkjent samler er beskrevet flere ganger på forumet, bruk søkefunksjonen.

Link to comment
Share on other sites

Finner du et pent eller interessant eksemplar av en eldre militær rifle og det er en boltrifle/repeter, så går den greit inn i jaktgarderoben. Kommer du over noe, sjekk nøye løpet innvendig. Enfield e.k.s. er det mye trist å se. En del av disse børsene rundt om kring har ligget lenge etter dårlig puss etter korrosiv ammo m.m. Krag er nevnt her, i Norge av naturlige årsaker finnes det faktisk en del flotte originale karabiner m.m. DFS Krager får du slengt etter deg, men de blir kjedelige hvis du tenker på slikt som soldaten et sted en gang fikk utlevert. En fin Enfield oser av verdenshisorie med mange fler, i tillegg kan man samle litt på duppeditter og tilbehør. De fleste går greit å fikse ammo til. Noen Krager trenger et ansvarsfult hjem og en stolt eier som forstår forvaltningen av et stykke norsk historie, på skytebanen holder du et lite levende museum så andre forstår og ser litt annet enn ordinære produkter. Lykke til, finn noe og legg ut et bilde :wink:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...