Jump to content

Recommended Posts

Posted

Heisann. Noen her som kan gi et svar på omtrentlig tid to rådyrlår med bein trenger på 120grader? tenker å prøve noe midt i mellom langtids/normal steking...

 

Min håpefulle datter fikk velge meny selv, da ble det villsvinsteik, rådyrlår og viltgryte..

Gryta er en miks av de to forenevnte, med rømme, geitost, kraft, einerbær, charlotteløk og sopp. Samt en skvett whisky..

Villsvinsteika står i ovnen nå, to stk.. Ildfast form, marinert med guiness øl, whisky, løk, gulrot,sellerirot, purre, sviske, soltørka tomat. Har prøvd denne varianten et par ganger før, med godt hell.. "sjyen" taes av under halvveien, og brukes til sausebase.

Må tilføye at jeg ble ganske stolt når hu selv sa at hu ville ha jegerprøva og hagle i konf gave. Hu sto på prøva med 4 feil, må si det er bra for ei snuppe på 15..

Posted

Takker cheifen.. Menyen er ikke så dum den.. Skal nytes i ei årestue, med fyr på grua. Så stemninga blir nok ikke så dum den heller.. Selvskutt er nøkkelordet her. Skal servere polsk hjort og villsvinpølse også, direkte fra en kompis der. Samt ørret, potetsalat, mandelpoteter, salat mm.. Lager som sagt en saus på kraft/sjyen, smaksatt med noe brunt irsk. Men lager en standard viltsaus med rømme, einerbær og geitost også. På navndagen hennes hadde jeg duer, stokkand, grågås, alke, ærfugl og tiur. Man må jo kjøre løpet helt ut he he..

 

Med denne menyen er jeg nok i mål rundt midnatt pluss minus.. Et par glass og godstemning på kammeret gjør susen..

Posted

Da var festen vel overstått. La to lår og en bog med bein på langpanna, oppå et lag med løk, gulrot, purre, persillerot, hvitløk og soltørket tomat. Gnei litt grov sennep på kjøttet. Ovnen sto på 100grader, null bruning i panna. Fyllte en halvliter guiness, 3dl irsk ildvann av godt merke, 3dl rioja rødvin oppi panna. Det dekkte grøntforet og en cm opp på kjøttet. Deretter en carlsberg i glasset.. La meg til rette med kammeret og ventet.. Og ventet.. Og ventet.. Tok sin tid ja.. Når steketermometeret vist 68grader tok jeg det ut.. Jaggu hadde bambi tatt seg god tid, hele 6timer i ovnen.. En del av gjestene hadde aldri smakt hverken villsvin eller bambi før, men jaggu gikk det ned på høykant.. Kjøttet var særdeles mørt mot beinet, ikke helt postei som fryktet, men nær grensa. folket forsynte seg både tre og fire ganger, enten av rein hunger eller fordi det smakte bra. Håper på det siste..

Posted

for en fattig student som lever på pølser og knekkebrød, så hørtes det der faen meg ut som himmelen! legg gjerne ut bilder hvis du tok noen!:)

 

- hveberg

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...