Jump to content

Ny fiskestang - hvilken?


fredrik

Recommended Posts

Hei

Bursdagen nærmer seg med stormskritt, og madammen skal ha ønskelista på plass. På topp står ny stang og snelle.

 

Jeg har fra før lettspinneutstyr som jeg bruker i elver ol. Men jeg trenger en til kastedubb på 30-40 gram, samt de større slukene. Men først og fremst kastedubb som agnes med flue med ca. 3 meter fortom. Altså, fordel om stanga har litt lengde.

 

Noen som kan anbefale meg noe som har litt valuta for pengene? Gidder ikke legge alt for mye i det.

Link to comment
Share on other sites

Et par alternativer:

 

Stang: http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Stenger/Haspelstenger/Berkley/Phazer/Berkley-Phazer-Travel-10--7-29gr-5-delt-134512-p0000065883.aspx

 

Snelle: http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Sneller/Haspelsneller/Abu-Garcia/Orra-S/Abu-Garcia-Orra-S20-FD--140217-p0000071596.aspx

 

Er jo et ufattelig utvalg i stenger og sneller, så det blir mye smak og behag. Bruker selv en ca 10 fot lang stang til alt fjellfiske. Min er fra 3 - 15 gram eller noe slik og er ideell til alt jeg foretar meg med den. Den tar alt fra bittesmå spinnere til tunge fluedupper på rundt 30 gram. Ikke verdens spenstigste stang å sende av gårde flueduppen med, men jeg synes det er greit at den er litt myk da.

 

Bruker ei lita ABU-snelle med 0,12 Fireline til alt mellom himmel og jord (har bla tatt 6 kg gjedde på liten haspelstang med denne, uten fortom). Kjenner smånappene, og jeg mister sjelden sluker. Firelinen sørger også for lange kast. Ellers er det delte meninger om denne typen snører. Den gir jo ikke etter i det hele tatt, og fisk kan jo riste seg løs pga det da. Alternativet er nylonsene. 0,25 holder lenge i fjellet. Den er mer eller mindre universal etter min mening. Greit å finne ei snelle som tar minst 100 meter med det i hvert fall.

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk folkens :)

 

Jeg falt litt for denne beastmaster-stanga jeg. Og så var den jo på tilbud :D Så at før-prisene var noe drøye sett i forhold til skittfiske osv, men uansett veldig billig med 799,- :) Må si jeg ikke skjønner dette med slukvekt... 270/300ML har 7-21 gram, men jeg skal kaste dupp på 30-35gram..? Vil det gå helt fint? Har liksom aldri brydd meg så veldig med slukvekt før, men tenkte jeg skulle gjøre ting litt skikkelig denne gangen :) Vil jo og ha mulighet til å kaste lettere dupper, såe.. :)

 

Og hva gjelder snelle: aner ikke helt hva jeg ser etter, men jeg bruker fortrinnsvis fireline. Jeg har egentlig blitt helt frelst denne sena..! Etter jeg tok 3kgs ørret på 0,12 på lettspinneutstyret mitt, så ble jeg megt fornøyd med fireline ;)

 

Men denne røde snella det linkes til her, hvorfor anbefales den? :) Og hvilken størrelse bør jeg gå for tro?

 

EDIT: Lagersalget på villmarksbutikken frister jo med en del, ikke noe av det som kan anbefales?: http://villmarksbutikken.net/Produkter/ ... spinnfiske

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville nok prioritert annerledes. Her har du stang i midtsjiktet og snelle i billigsjiktet. Ville så absolutt valgt motsatt! Og vil du ha beastmasteren ville jeg lagt litt mer i snella. ca 1000-lappen på tilbud så får du knallsnelle. her f.eks: http://komplettfritid.no/product/daiwa-exceler-tsh-da-haspelsnelle

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Jeg ville nok valgt en stang med kastevekt som matcher duppen du bruker. Det vil gå greit å kaste med 7-21 stanga, og den kan kanskje være litt artigere å kjøre stor fisk på ("sjekk den bøyen!"), men du vil ha bedre kastelengde om du matcher kastevekten. Det er ikke alltid det er de lengste kastene som gir mest fisk, men det kan ofte være greit å komme seg vekk fra grunna, og ut på dypere vann der fisken står.

 

I min verden er Exage-snellene til shimano en glimrende match til beastmaster-stengene.

Link to comment
Share on other sites

http://villmarksbutikken.net/Produkter/ ... xage-RC-FC" target="_blank

 

Bruker selv nexave ax 3,75 m lang,kastevekt 7-25g i kombinasjon med exage 4000rc snelle.Funker som snus det.Brukes både til dorging av laks og fiske med dubb etter ørret/røye.Berkeley series one er å bra stenger.Har en 2-12g som helt greit kaster en dubb på 20g.Også den med shimano snelle.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...