Jump to content

Kikkertsikte - lett - og stort synsfelt???


SniperElite

Recommended Posts

Hei. er på utkikke etter ett kikkertsikte som er lite, lett, rimelig,og ikke minst med stort synsfelt. Når det gjelder forstørrelse skal den være fra 1x/1.5x til 4x -9x???? noen som har noen erfaringer? gode tips? Har fra før en Leupold VX-2 2-7x33mm, ok kikkert men helt elendig synsfelt... 14 m på 2x på 100m)

 

På forhånd takk

Link to comment
Share on other sites

Det som gjør at et sikte får stort synsfelt, er først og fremst liten forstørring. I tillegg er det stort okular og kort øyeavstand som drar sysnfeltet oppover. ( Selvsagt må det ikke være dorulleffekt)

 

Leupold har ikke stort okular eller kort øyeavstand. I tillegg har de alltid høyere forstørring enn det modellbetegnelsen skulle tilsi. 2-7x33 modellen du har, har egentlig 2,4-6,7x forstørring. De er i hvert fall bra at de er erlige nok til å oppgi dette.

 

Dessværre har markedsavdelingen til kikkertsikteprodusentene oppdaget at stort synsfelt sammen med lang øyeavstand, er det som selger. Derfor er det i den senere tiden blitt lansert sikter med enorme okularer (Leica Magnus og Swarovski Z6). Disse store okularene gjør ikke siktene spesielt lette.

 

Så stort synsfelt er bra, men man skal ikke se seg blind på dette. Kjøp et sikte som starter på 1x, og skyt med begge øynene åpne.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

test en leupold VX-6 1-6x24, litt dyr i denne sammenheng kanskje men FOV på 74m på 100m er overlegent og veier ikke allverden 380g
I såfall er det verdensrekord...

 

På Leupold sine hjemmesider står det 38,5m på 100m. Ganske ordinært

 

 

Ser de har endret det på sin egen hjemmeside. Men Jakt og Friluft oppgir fortsatt 74m på sin hjemmeside som kun er printscreen av fakta sheeten til Leupold

 

http://www.jaktogfriluft.no/display.aspx?menuid=31273&prodid=25933

 

FOV @ 100 m (m) 13.1 (74.3)

Link to comment
Share on other sites

Men Jakt og Friluft oppgir fortsatt 74m på sin hjemmeside som kun er printscreen av fakta sheeten til Leupold

 

Er nok ingen printscreen, da det ikke er noe bilde, men siden tallene i fot og meter er konsistente, så tipper jeg du har rett i at leupold har oppgitt feil data tidligere.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...