Jump to content

Jakte med 357 Magnum


Litago

Recommended Posts

Jeg har prøvd noen bøylerifler, og har klart bestemt meg for at det er ikke noe jeg skal ha til rådyrjakt.

Kortløpede bøylerifler med åpne sikter er ikke akkurat noe skarpskyttervåpen som Vargen sier, og jeg ville ikke selv prøvd meg på skudd på 100 meter på rådyr med noe slikt.

Og alikevell så har jeg sett fplk skyte og treffe DFS blinken på 300m hold med slike rifler, selv i pistolkalibre... nå i helga. :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Er det noen som har anbefalinger til ammo som kan fungere i en .357 for rådyr, og hvor man får kjøpt dette? 

 

Det beste jeg klarer å spore opp så langt, er Hornady Leverevolution 140 Gr fra Jakt og Friluft. Jeg skulle gjerne hatt noe med litt mer punch...

(Ja, jeg skjønner dette med avstand. Nei, selv om jeg treffer blinken på 100 meter med åpne sikter, kommer jeg ikke til å skyte rådyr på 100 meter med en Win 1873. Nei, jeg lader ikke selv.) 

Link to comment
Share on other sites

Nja, jeg har ikke noe behov for at ammoen skal være dyr. Og ja, jeg har testet det jeg klarer å finne. Treffer stort sett det jeg sikter på ;)

Men spørsmålet handlet altså om hvilke ammotyper som anbefales, og som er tilgjengelig i Norge. Som bl.a. denne artikkelen viser er det mye å velge mellom "der ute", men kanskje ikke så mye her hjemme? 

I tillegg til Hornady sin har jeg sålangt funnet og prøvd Fiocchi 158 gr SJSP, Geco 158 gr JHP og Magtech 158 gr SJSP... 

Jeg lurer fremdeles på om noen kan peke meg i retning av noe med litt mer punch, og da fortrinnsvis noe som er laget for jakt. 

 

Link to comment
Share on other sites

Win 1873 er vel ikke den konstruksjonen som takler best høyest trykk nei!

Skulle jeg ha jaktet rådyr med åpne sikter og .357 mag ville jeg holdt meg under 50 mtr.140 grains er vel akkurat innafor kravet til kulevekt.Men hva vet jeg, ikke har jeg jaktet rådyr med .357. Finnes bedre og mer egnet verktøy.

Link to comment
Share on other sites

Om man bryr seg om det (For rådyret er det nok likegyldig om en ikke strekker holdet for mye). For å klare kravet til anslagsenergi krever denne patronen noe løpslengde. Type V0 på rundt 550 m/s med 158 gr kule. Med 20" pipe bør det kanskje være innafor rekkevidde. Fø. sjekka noe fabrikkammo, American Eagle 158 gr JSP. Gav 550 m/s ut av ei 16" pipe. Såpass frisk at det gikk hull på hettene i min Marlin. Ikke noe jeg vil servere den videre. Rundt 500 m/s er mer normalt. Ellers kan en merke seg at det er nok så stor forskjell på trykkstandarden hos CIP og SAAMI på denne patronen. CIPtrykk vil kanskje være noe i overkant for veikere konstruksjoner, iaf over tid.

Link to comment
Share on other sites

Takk for engasjerte innspill, selv om de ligger et et godt stykke unna og ved siden av hva hva jeg lurte på. Skulle noen ha gode tips og anbefalinger i forhold til ammo og hvor den blir handlet, så setter jeg pris på det ;)

Edited by Askeladd
Link to comment
Share on other sites

Greia er vel at det er så dårlig utvalg av ammo på hylla her på berget at det er nesten slik at en bare kan kjøpe det som en kan finne. Iaf var det slik da jeg sjekka for en stund siden. Jeg har ikke noe  jakterfaring fra nyere tid med .357en, men av de anbefalinger jeg har sett så er det XTP kula til Hornady som nevnes, og som kanskje kan finnes i ferdiglada ammo.

Link to comment
Share on other sites

vavlo skrev (11 timer siden):

Greia er vel at det er så dårlig utvalg av ammo på hylla her på berget 


Nettopp. Det var derfor jeg la ut min opprinnelige kommentar, for å høre om noen hadde andre anbefalinger enn de jeg allerede har prøvd og er kjent med. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...