joakim88 Posted December 21, 2012 Share Posted December 21, 2012 Skal ha middagsgjester til søndag, og jeg skal lage hjortefilet og hjortebiffer. Men jeg lurer på hva slags saus jeg skal gå for, så om noen har en kanon god oppskrift så hadde det vært supert Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilatad Posted December 21, 2012 Share Posted December 21, 2012 Ølsausen til lille my kan anbefales http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?p=98980#p98980 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hoterhals Posted December 21, 2012 Share Posted December 21, 2012 (edited) Denne er sikkerstikk: Gni biffene (2cm tykke..sånn passe ) med salt og pepper. Stek medium. Lag fløtegratinerte poteter med ost på topp. Skjær gulrot i tykke strimler, freses kjapt med litt brunsukker og smør i panna (rett før spis) Så sausen: Smelt brunsukker og smør i kaserolle..(gjørmete konsistens..ikke for tørt) spes ut med balsamico og rødvin. Deretter et ca halvt nett med sjarlottløk finhakket tilsettes. Dryss litt rosmarinfrø og La sausen småputre til løken er mør. (Mengde rosmarin må smakes til da den er dominerende men jeg synes det er godt med et "brukbart" dryss) Rått! Anbefales! Passer meget godt til elg og da sikkert til hjort tenker jeg Edited December 21, 2012 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferieguru Posted December 21, 2012 Share Posted December 21, 2012 Keep it simple. 50/50 med crème fraîche eller fløte og kraft. Har du ikke kraft, kan du alltids bruke buljong, og er du riktig heldig og kjenner noen som frekventerer Sentraleuropa, kan du høre med dem om de har steinsoppbuljong. Salt, pepper og litt einebær på slutten, og hvis du har godt tyttebærsyltetøy, litt av det også. Jeg jevner den med maisenna. Kan fint lages dagen i forveien, og varmes opp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krrm Posted December 21, 2012 Share Posted December 21, 2012 Synes det øvrige tilbehøret har mye å si for sausvalget. Kokte poteter krever mer saus enn f.eks. ovnsbakte eller fløtegratinerte poteter. Ordentlig rødvinssaus laget på godt innkokt rødvin og kraft er fantastisk dersom sausen ikke skal brukes til å "fukte potetene" da den er ganske smaksrik og kan bli vel intens i store mengder. Jeg kommer til å satse på sausen fra denne oppskriften 1. juledag. Ikke prøvd før, men har laget lignede med stort hell tidligere. Kokken må naturligvis undersøke om rødvinen er god før den går i sausen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
joakim88 Posted December 22, 2012 Author Share Posted December 22, 2012 Hey, se her ja:) ble litt mer spennende enn jeg hadde ventet det her, skal bli moro å prøve seg litt fram:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.