Jump to content

Salting av griselår


scann

Recommended Posts

I haust har eg griser for fyrste gong og no skal dei snart slaktast.

Bestefar min seier at han brukte å la skinkene ligga i stampen til i midten av Mars.

Eg tykjer dette høyrest litt merkeleg ut når eg har lese at saltetiden er omlag 1 døgn/kg.

Er det nokon andre som har erfaring om kor lenge det skal ligga i grovsalt?

Link to comment
Share on other sites

Oi. Min tilnærming til livet generelt og jordnære aktiviteter spesielt, er at de gamle er eldst og dermed vet best. Tror jeg ville stilt noen kontrollspørsmål da jeg også syns det høres tøft ut å ete gris som har ligget i salttønne i 3-4 mnd. Første gang jeg hadde gris tørrsalta vi 3-4 døgn før røyking. Resultatet ble bederva kjøtt

Link to comment
Share on other sites

Ei veke pr kg har vi brukt, og etterpå så skyller jeg av overflødigt salt på utsiden og så pepprer jeg kjøttsida med kvit pepar.Om du har skinker med nøkkel beinså er det viktig å lage ett hull inn ved nøkkelbeinet og stapp salt inn mot lår beinet slik at du får nokk salt i sntrum av låret,(dette er veldig viktig å gjøre med skinker over 6 kg). Surt speke flesk av gris vil ingen ha.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...