scann Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 I haust har eg griser for fyrste gong og no skal dei snart slaktast. Bestefar min seier at han brukte å la skinkene ligga i stampen til i midten av Mars. Eg tykjer dette høyrest litt merkeleg ut når eg har lese at saltetiden er omlag 1 døgn/kg. Er det nokon andre som har erfaring om kor lenge det skal ligga i grovsalt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desert-Beagle Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 Oi. Min tilnærming til livet generelt og jordnære aktiviteter spesielt, er at de gamle er eldst og dermed vet best. Tror jeg ville stilt noen kontrollspørsmål da jeg også syns det høres tøft ut å ete gris som har ligget i salttønne i 3-4 mnd. Første gang jeg hadde gris tørrsalta vi 3-4 døgn før røyking. Resultatet ble bederva kjøtt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hjortejeger Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 Vi brukar å tørrsalte skinka. Ei lita veke pr. kg kjøt. Eg gnir kjøttet inn med fint salt, for så å grave det ned i grovt salt. Hengast så opp på ein luftig plass til gauken gjel.... Lykke til Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 Ei veke pr kg har vi brukt, og etterpå så skyller jeg av overflødigt salt på utsiden og så pepprer jeg kjøttsida med kvit pepar.Om du har skinker med nøkkel beinså er det viktig å lage ett hull inn ved nøkkelbeinet og stapp salt inn mot lår beinet slik at du får nokk salt i sntrum av låret,(dette er veldig viktig å gjøre med skinker over 6 kg). Surt speke flesk av gris vil ingen ha. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
treføtingen Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 Sverger til saltlake,ei uke pr kg,deretter laaaaangtidsmodning! Snaddermat! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.