DanielS Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Har fått en del elgkjøtt som skulle kvernes opp til kjøttdeig. Dessverre tok kverna kvelden og kjøttet måtte fryses ned. Hvordan vil det være å tine opp kjøttet, kverne det og deretter fryse det på nytt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkildemo Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 "halv" tin kjøtte å kvern det. synes det er lettere å kverne når det er litt frosent Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dridungen Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 Mørheta skal det vel ikke si så mye på ettersom det skal males opp, men prøv å tine det sent så det ikke slipper så mye vann. Gjerne i kjøleskapet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanielS Posted November 8, 2012 Author Share Posted November 8, 2012 Ok, men hvordan er det å fryse det ned på nytt? Vil kvaliteten forringes eller går det greit? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kimjorgen Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 Fant et svar fra et annen forum med samme tema: "Kjøtt og fisk har ikke godt av å bli fryst flere ganger. Hver gang du fryser inn og hver gang du tiner opp så blir flere av cellene som kjøttet eller fisken er bygd opp av sprengt i filler og kjøttsaften som gjør både kjøtt og fisk saftig siver ut. Det er som å åpne en av flere vannkraner på en gang. http://www.nrk.no/programmer/tv/fbi/1.906744 ." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbdg Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 Kan ikke si jeg merker noe dårligere kvalitet på kjøtt som har vert tint og fryst en gang. Gjør alltid det med kjøttet vi kverner. Dette for å få samlet opp en større mengde før vi kverner. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.