Chiefen.v-2 Posted October 28, 2012 Share Posted October 28, 2012 Laget en porsjon leverpostei av lever fra hjortekalv nå i helga; tidligere har oppgaven vært overlatt til en dame som laget en "glatt" postei mye lik sånn "unge på boks"-altså nokså smakløst.. Etter litt surfing og lesing av oppskrifter kom jeg fram til dette; 900gram renskjært lever (av hjortekalv, jeg er av veterinær blitt anbefalt å ikke bruke lever av voksne dyr) 600gr spekk 3 stk mellomstore løk 6 egg 3ss hvetemel 0,5liter H-melk 3ss salt 3ts peppermix (sånn fargeglad blaning grovamlt pepper) 8-10 knuste einebær 3ts provencekrydderblanding -kvern lever, spekk og løk en gang -bland i salt, krydder og mel -Rør grundig -tilsett egg, rør skikkelig mellom hvert egg -tilsett melk under røring Tøm mixen i form (det blir 2 brødformer av denne oppskriften), stek i vannbad ved 200grader i 60min. Avkjøl over natta i formen så den setter seg; skjær rundt kanten og vend forma. Del opp i porsjonsstykker, pakk og frys (eller et opp med en gang:-) ) Resultatet ble en grov, litt løs leverpostei. Den hadde fint tålt mer krydder så neste gang blir det dobbling av pepper og "viltkrydder/jegermixs" i stedet for provencekrydder. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G.Larson Posted October 28, 2012 Share Posted October 28, 2012 Hmmm, hørtes godt. Tror jeg må prøve dette. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.