Jump to content

Leverpostei!


Chiefen.v-2

Recommended Posts

Laget en porsjon leverpostei av lever fra hjortekalv nå i helga; tidligere har oppgaven vært overlatt til en dame som laget en "glatt" postei mye lik sånn "unge på boks"-altså nokså smakløst.. Etter litt surfing og lesing av oppskrifter kom jeg fram til dette;

 

900gram renskjært lever (av hjortekalv, jeg er av veterinær blitt anbefalt å ikke bruke lever av voksne dyr)

600gr spekk

3 stk mellomstore løk

6 egg

3ss hvetemel

0,5liter H-melk

3ss salt

3ts peppermix (sånn fargeglad blaning grovamlt pepper)

8-10 knuste einebær

3ts provencekrydderblanding

 

 

-kvern lever, spekk og løk en gang

-bland i salt, krydder og mel

-Rør grundig

-tilsett egg, rør skikkelig mellom hvert egg

-tilsett melk under røring

 

Tøm mixen i form (det blir 2 brødformer av denne oppskriften), stek i vannbad ved 200grader i 60min. Avkjøl over natta i formen så den setter seg; skjær rundt kanten og vend forma. Del opp i porsjonsstykker, pakk og frys (eller et opp med en gang:-) )

 

Resultatet ble en grov, litt løs leverpostei. Den hadde fint tålt mer krydder så neste gang blir det dobbling av pepper og "viltkrydder/jegermixs" i stedet for provencekrydder.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...