chmeland Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 Hei Har nettopp skjært ned et rådyr. Jeg bruker å skjære ut filetene og koke kraft på ryggraden. 1: når jeg trimmer indrefileten ser jeg at det jeg har tatt ut egentlig er to muskler, en banan-tykk og en som en asparges. Begge går i hele lengden, men lar seg lett skille fra hverandre. Er begge en del av fileten? 2: hvor går grensa mellom ytrefilet og entrecote, og entrecote og nakke? Mvh Chr M Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpho79 Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 Jeg vet ikke noe om rådyr; har rådyret et fettholdig og godt marmorert område som kan sammenlignes med oksens entrecote? Når det kommer til reinsdyr, så skjærer jeg ytrefileten så langt oppover nakken som det finnes nakke. Kjempekjøtt. Ang. indrefilet så er det jo i utgangspunktet èn muskel? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frontier Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Er du nøye med utbeiningskniven, så stemmer det at du får med ein tynn "ekstra" indrefilet som så vidt heng fast på resten. Denne kallast kokkens indrefilet og skal steikast separat og nytast med eit godt glas Barolo mens du lagar middagen til den gemene hop som sit og ventar inne i stova. Og den skal sjølvsagt ikkje nemnast med eit ord. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sirhitalot Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Og den skal sjølvsagt ikkje nemnast med eit ord. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chmeland Posted October 11, 2012 Author Share Posted October 11, 2012 Er du nøye med utbeiningskniven, så stemmer det at du får med ein tynn "ekstra" indrefilet som så vidt heng fast på resten. Denne kallast kokkens indrefilet og skal steikast separat og nytast med eit godt glas Barolo mens du lagar middagen til den gemene hop som sit og ventar inne i stova. Og den skal sjølvsagt ikkje nemnast med eit ord. Et svar helt etter mitt hjerte C Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OptiBond FL Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Tror nok det stemmer det du skriver, at indrefiléten går over i 2-3 fester bakerst - i alle fall på hjorten. Ytrefileten er en muskel som har en noe "udefinert" overgang til entrecóten. Hvis du deler dyret på tvers ved å stikke kniven inn mellom 3- 4 ribben talt bakfra, og holder deg litt skrått opp/ fremover når du da deler over ryggen, får du med deg hele indrefileten og det jeg i all hovedsak vil definere som ytrefileten. Den delen av fileten som da er igjen på forparten/ langs ryggsøylen merker jeg entrecót. Denne går til der det blir mye fester og grums - nakken starter. Nakken på hjort kan du bruke til kjøttdeig eller dele opp i stykker og koke kjøttsuppe på. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
espen87 Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Indrefile er hovedmusklene til å bøye i hofteleddet. "Paremuskelen" fun fact Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frontier Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Hugs også at bakre del av indrefileten går mange cm inn i sjølve låret, og må løysast der med spiss kniv og nennsom hand. Å kappe den tvert av på utsida av låret er fyfy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RuneAa Posted October 24, 2012 Share Posted October 24, 2012 Hugs også at bakre del av indrefileten går mange cm inn i sjølve låret, og må løysast der med spiss kniv og nennsom hand. Å kappe den tvert av på utsida av låret er fyfy. Hør! Hør! Skal få ut en slags "klubbe". Sett her på bildet jeg skamløst har lånt fra matprat.no. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maui Posted October 28, 2012 Share Posted October 28, 2012 Det stemmer at du får men en liten filet om du gjør dette riktig... Du finner mer info på http://www.matprat.no" target="_blank Redigerte bort annonse. Cardinal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.